Andra Mihail este una dintre fostele concurente de la emisiunea „Chefi la Cuțite”, difuzată la Antena 1. Pe lângă talentul pe care îl are în bucătăria, Andra s-a remarcat și prin calitățile fizice de invidiat. Poate nu mulți știu, însă bucătăreasa are și o emisiune online.
Andra a fost considerată una dintre cele mai frumoase concurente ale sezonului și a avut parte de prejudecăți chiar în rândul colegilor de echipă. A făcut parte din echipa lui Cătălin Scărlătescu, iar chiar dacă nu a reușit să câștige marele premiu, a reușit să câștige experiență.
După încheierea sezonului „Chefi la Cuțite”, tânăra a decis să se folosească de atuurile ei pentru a lansa noul sezon al propriei emisiuni, numită „Sarea și Piperul”. Andra Mihail a declarat, în exclusivitate pentru Ego.ro, că în noul sezon al propriei emisiuni culinare va găti îmbrăcată doar în costum de baie.
„Foarte bine merge emisiunea. Chiar nu mă așteptam. Adică mi se pare foarte tare. Noi am pornit în primă fază de la o joacă, pot să spun, dar a luat amploare și ne bucurăm foarte mult că invitații vin cu mare drag la noi și ne simțim foarte bine cu toții.
Filmăm în București, dar o să avem filmări și pe plajă. Vara aceasta o să gătim pe plajă. O să gătim în costume de baie, o să fie sexy. În emisiune gătim de toate, de la mâncăruri, din astea tradiționale, tochitură, șnițele, fasole, până la lucruri un pic mai sănătoase, cum ar fi un steak de ciuperci. Chiar dacă nu mai suntem foarte tinere, trecute de 30 de ani amândouă, încă ne ajută corpul și pentru asta îi mulțumim lui Dumnezeu că avem noroc”, a declarat Andra Mihail pentru Ego.ro.
Andra gătește de mică, după ce a stat în bucătărie alături de mama și bunica ei, de unde a învățat foarte multe când vine vorba despre „arta bucătăriei”. Primul ei preparat au fost cartofii prăjiți.
„Primul meu preparat, realizat așa singură fără rețetă, fără nimic, au fost cartofii prăjiți. Hai să spun că am gătit pește prima dată, cu niște piureuri, unul de conopidă, unul de mazăre, cu un sos mediteraneean. Dar nu păstrez o rețetă, adică mă pui să fac același preparat nu cred că-mi iese. Tot timpul improvizez. Îmi place foarte mult mâncarea și îmi dau seama că gusturile se pot îmbina foarte bine și de aceea tot mereu improvizez”, a mai povestit pentru ego.ro.
Cea mai mare dorință a Andrei este să-și deschidă singură un restaurant. Știe că astfel de țeluri nu se ating peste noaptea, așa ca o ia treptat. Înainte de toate vrea să capete mai multă experiență și să-și facă un nume.