14 mai 2022 | 14:01

Veste de ultimă oră despre salariile bugetarilor din România. Când vor primi salariile, de fapt

Știri generale
Veste de ultimă oră despre salariile bugetarilor din România. Când vor primi salariile, de fapt
Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor?

Vești noi pentru unii români! Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor din România? Oamenii din categoria aceasta vor primi salariile în curând. Ce spun autoritățile despre cele petrecute și în ce zi urmează să ajungă sumele la angajați? Ministerul Finanţelor dă asigurări că dispune de fonduri necesare pentru plata salariilor din sistem. ,,S-au înregistrat disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar”, a transmis ministerul sâmbătă, într-un comunicat.

Veste despre salariile bugetarilor: când își primesc anagajații banii?

Ministerul Finanţelor dă asigurări că dispune de fonduri necesare pentru plata tuturor salariilor din sistemul bugetar. Acest lucru se petrece după ce în cursul zilei de vineri s-au înregistrat întârzieri parțiale din cauza unor disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice.

Autoritățile au subliniat că 60% din obligațiile de plată au fost realizate la timp, restul operațiunilor urmând se se facă luni. Astfel, bugetarii urmează să își primească banii în prima zi din săptămâna viitoare.

O sursă a susținut că trebuiau ca banii să intre în conturi la mai multe instituții publice, dar nu s-a întâmplat asta. Trezoreria nu a alimentat conturile la băncile comerciale, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. Ministerul Finanțelor a adus în prim-plan scuze și a menționat că speră ca un astfel de incident să nu se mai repede.

„Azi trebuia să intre banii la mai multe instituții publice, inclusiv la noi. Nu au intrat. Trezoreria nu a alimentat conturile la băncile comerciale. Nu s-a mai întâmplat așa ceva niciodată”, a spus o sursă pentru Economedia.

De asemenea, ministerul a mai transmis prin cadrul unui comunicat că se fac eforturi pentru remedierea problemei, iar termenele de plată în toate cazurile sunt în zilele de 14 și 15 mai.

,,Precizăm că 60% din obligaţiile de plată au fost realizate la timp”

„Din motive obiective, în data de 13 mai 2022 (vineri – n.r.), s-au înregistrat disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum şi în sistemul de plăţi interbancare, înregistrându-se întârzieri parţiale la plată”, a transmis ministerul sâmbătă, într-un comunicat.

  • ,,Astfel de disfuncţionalităţi tehnice să nu se mai repet”

„Precizăm că 60% din obligaţiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operaţiunilor de transfer se vor realiza luni, 16 mai 2022.

În toate cazurile este vorba de termene de plată scadente în zilele de 14 şi 15 mai a.c.”, a mai precizat Ministerul Finanțelor, adăugând că regretă „neajunsurile create” și asigurând că se fac eforturi „pentru ca astfel de disfuncţionalităţi tehnice să nu se mai repete”.