Cum vopsești ouăle de Paște cu ingrediente naturale. Cum specialiștii recomandă, de regulă, utilizarea unei vopsele naturale pentru ouăle de Paști sau măcar unele care conțin mai puține E-uri, tot mai multe persoane caută alternative naturale pentru tradiționalele ouă vopsite de Paște.
Astfel că ingrediente ca sfeclă, suc de afine sau ceai pot constitui metode rapide și eficiente de a colora ouăle de sărbători. Poți alege să dai culoarea roz deschis ouălor de Paști, dacă utilizezi sucul de sfeclă. În loc să fierbi oul în sfeclă, îl poți lăsa peste noapte. Atenție însă, fierbe ouăle înainte de a le scufunda în sucul de sfeclă, pentru că sucul penetrează coaja și te poți trezi cu oul colorat și pe interior.
Ouăle vopsite în galben șofran se pot obține cu acest ingredient, însă trebuie să ai în vedere că necesită mai mult timp pentru ca vopseaua să se prindă.
Dacă vrei să obții o nuanță de albastru, poți apela la varza roșie, cu toate că vopseaua este una purpurie. Vopseaua aceasta are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului. Pentru un albastru închis însă, ouăle trebuie lăsate în vopsea peste noapte. Ai nevoie de o jumătate de varză roşie, 4 căni de apă, se fierbe 30 de minute.
Dacă vrei să obții ouă de un mov intens, te poți baza pe afine. Trebuie doar să zdrobești afinele de coaja oului și vei obține mai multe pete de culoare. Ai nevoie de o jumătate de pungă de afine congelate, 4 căni de apă. Soluția se fierbe 30 de minute.
Pentru o nuanță de portocaliu deschis a ouălor te poți baza pe coaja de ceapă. Ouăle se pot fierbe împreună cu vopseaua, însă nu este neapărat necesar. Ai nevoie de cojile de la 6-8 cepe galbene cu 4 căni de apă, fierte timp de 30 de minute.
O altă vopsea naturală perfectă pentru a vopsi ouăle de Paști este sucul de grapefruit roșu. Ouăle se fierb în acest suc vreme de 45 de minute, ca să capete o culoare lavandă pastel.
Ouăle se mai pot vopsi și cu cafea sau ceai. Trebuie să le lași pur și simplu ouăle în cafea sau ceai peste noapte, ca să obții o culoare maro deschis.
Dacă vrei să obții ouă de un roșu cărămiziu, poți opta pentru paprika, trei linguri, pe care le fierbi timp de 30 de minute. Pentru a obține o culoare de violet închis poți pune vin roșu sau diluat ca atare.