19 apr. 2022 | 08:41

Pască cu brânză și smântână, o rețetă potrivită pentru masa de Paște

Diverse
Pască cu brânză și smântână, o rețetă potrivită pentru masa de Paște
Rețetă delicioasă de pască cu brânză și smântână

Pasca nu lipsește niciodată de pe mesele românilor de Paște, motiv pentru care gospodinele petrec minute bune în bucătărie pentru a pregăti cele mai gustoase bucate tradiționale. Dacă îți dorești un preparat delicios, ar trebui să încerci această pască cu brânză și smântână.

Rețetă de pască cu brânză și smântână

Trebuie să încerci această rețetă măcar o singură dată. Este ușor de preparat, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente sau cunoștințe în domeniul culinar, iar rezultatul este unui absolut delicios. Vei avea nevoie de următoarele:

  • 1 ceașcă de stafide
  • 300 ml de smântână grasă
  • 4 ouă
  • 4 linguri de griș
  • 100 g zahăr
  • 1 ceașcă de coajă și zeamă de lămâie
  • 1 plic de zahăr vanilat

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1 praf de sare
  • 1 lingură coajă rasă de la jumătate de lămâie
  • 150 ml lapte cald
  • 300 g de făină
  • 25 g de drojdie
  • 20 g de zahăr
  • 30 ml de ulei
  • 2 bucăți de gălbenușuri

În final, pentru a prepara aluatul vei avea nevoie de ingredientele:

  • 300 g de brânză grasă
  • jumătate de fiolă de esență de rom

Cum prepari pasca cu brânză și smântână

În primul rând, pentru aluat, dizolvă drojdia în laptele călduț, nu exagerat de cald, apoi adaugă o lingură de zahăr și două de făină. Lasă la cald compoziția până crește bine maiaua. Făina se va cerne într-un lighean, apoi în mijloc se toarnă aluatul și se amestecă puțin.

Pe rând, adaugă uleiul, gălbenușurile, sarea și coaja de la lămâie. Frământă foarte bine aluatul până devine neted și fin. Compoziția se lasă la crescut timp de aproximativ o oră. Din aluat, oprește o bucățică mică, sau mai mare, după preferințe, din care se modelează crucea, iar restul se întinde pe fundul tăvii.

Pentru umplutură, va trebui să amesteci brânza cu smântâna, apoi să mixezi cu blenderul de mână pentru a scăpa de cocoloașele de brânză. În acest fel, vei obține o cremă spumoasă. Adaugă peste restul ingredientelor pentru a se omogeniza.

Crema de brânză pe care tocmai ai obținut-o va trebui să o torni peste aluatul din tavă, apoi pune compoziția la cuptor la 180 de grade Celsius. Când observi că începe să se rumenească, montează deasupra crucea făcută din aluatul pus deoparte. Pasca este gata și perfectă de pus pe masa de Paște.

Parteneri
Primele imagini cu Iancu Sterp în costum de mire. Fratele lui Culiță radiază de fericire
Redactia.ro
Bărbatul care a fost cel mai mare escroc din istorie. Cum a reușit să vândă Turnul Eiffel la fier vechi
Click.ro
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu. 'Am băgat foarte mulți bani'
Unica.ro
Când va reveni vremea la normal. Zile total ieșite din comun
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Plata fără numerar. S-a luat decizia! Când ne putem lua adio de la banii cash
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
CUTREMUR în POLITICĂ! CINE AJUNGE în TURUL 2 la PREZIDENȚIALE
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro