Când înșiri întrebuințările unui uscător de păr, nu te gândești, din prima, că acesta ar putea fi utilizat în bucătărie, nu-i așa? Ei bine, tot ce trebuie să faci este să ai puțină imaginație și să realizezi că uscătorul de păr îți poate face viața mult mai ușoară. Iată ce trebuie să faci.
Un prim truc genial ar fi să topești sau să înmoi ciocolata, în funcție de temperatura la care folosești aparatul.
De asemenea, datorită jetului de aer cald pe care îl emană, uscătorul de păr poate topi zahărul sau untul pentru a unge tava, înainte de a pune la cuptor prăjitura ta preferată.
O altă metodă prin care poți folosi uscătorul de păr în bucătărie, potrivit celor de la ego.ro, este să usuci o strecurătoare proaspăt spălată, pentru a cerne făina sau alte ingrediente uscate fără nicio problemă.
Acest lucru se poate face și pentru a usca orice ustensile care urmează să fie depozitate și, astfel, pentru a preveni oxidarea.
De asemenea, uscătorul de păr poate fi utilizat, fără probleme, pentru a decongela alimentele ce au stat în refrigerator pentru o perioadă mai îndelungată de timp.
Atunci când pregătești carnea albă, de pui sau pește, gospodinele folosesc uscătorul de păr pentru a pregăti alimentele, în așa fel încât preparatul va fi mai crocant la final. Un alt truc este să usuci cartofii, înainte să-i pui în ceaun. În acest fel, vei reduce umiditatea și se vor prăji mult mai eficient.
Nu uita să îți descurci părul, de fiecare dată după ce ai ieșit din duș sau ai făcut baie. Firele încâlcite îți pot face viața mult mai complicată și pot provoca pierderi masive ale părului, în timp.
Un alt truc genial este să folosești uscătorul de păr cât mai rar. Atunci când te grăbești să pleci undeva și te speli rapid pe cap, cea mai simplă metodă este usuci podoaba capilară cu foenul. Specialiștii îți recomandă să lași părul să se zvânte natural cât de mult poți.
Obiectele electrice precum uscătorul, placa de întins părul, ondulatorul și peria rotativă pot duce la căderea părului, dacă podoaba capilară nu este supusă unui tratament adecvat.