Pentru amatorii de turism la malul Mării Negre, există mai multe locuri unde-și pot petrece zilele de concendiu. Printre aceste locuri se numără și plajele sălbatice de la Vadu și Corbu. Aici, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți turiști și-au făcut simțită prezența, dar, din păcate, și mizeria. Așa se face că de anul acesta autoritățile locale au mpus noi reguli de accecs pe plajele sălbatice de la Vadu și Corbu. Regulile sunt atât pentru turiști. cât și pentru agenții economici puși pe câștig. Cine nu le va respecta, există riscul să primească amenzi.
Pe litoralul românesc încă mai sunt locuri sălbatice, locuri unde turiștii, fie români, fie străini au ajuns. Printre acestea se numără și plajele sălbatice de la Vadu și Corbu. Plaja de Vadu este una dintre ultimele plaje virgine de pe litoralul românesc al Mării Negre. Aici, apele sale azurii sunt extrem de curate, iar plaja se întinde pe un petic de nisip auriu.
Cealaltă plajă, cea de la Cornu este situată în apropiere de stațiunile Mamaia și Năvodari. Este un loc minunat pentru a încerca snorkelingul, deoarece apa este deosebit de limpede. Mulți vin aici pentru a practica sporturi nautice, cum ar fi kitesurfing și windsurfing, la școala care se găsește pe lacul Corbu.
Dar, așa cum se întâmplă de multe ori, și aici de-a lungul anilor, după ce au ajuns turiști și aici, plajele au fost invadate de gunoaie, iar autoritățile au tot încercat să limiteze acest aspect. Reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării spun că în ultimii ani, și datorită lipsei de locuri de campare, s-au acumulat gunoaie, dar și în urma apariției comercianților de ocazie.
Odată cu noul sezon estival, spun reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, s-au impus noi reguli în ceea ce privesc plajele sălbatice de la Vadu și Corbu. Începând din vara acestui an, agenții comercianți nu mai au voie, cel puțin la Vadu, să-și amplaseze beach barurilor aici.
„E vorba de niște reguli de utilizare a zonelor. Am încercat să creionăm câteva reguli ca totul să se desfășoare mai prietenos cu mediul.”, a precizat Viorica Bîscă, reprezentantul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.
De cealaltă parte, agenții de turism și localnicii spun că aceste regulie xistau și înainte, dar erau reguli nescrise și respectate de majoritatea, cu excepția unor agenți comerciali.
„Ele sunt reguli știute de noi agenții și de turiștii care frecventează zonele sălbatice. Sunt cunoscute, ce trebuie să facă turistul? Să nu intre cu mașina pe plajă, ceea ce mă bucură la Administrația Biosferei e că a păstrat cele trei parcări”, a afirmat Stelică Murariu, manager cherhana.
În afară de interzicerea beach-barurilor, restul, cum ar fi instalarea umbrelelor și a șezlongurilor este în continuare permisă pe plajele sălbatice de la Vadu și Corbu.