Trucul genial cu bicarbonat de sodiu și jumătate de cartof. Nici nu îți dai seama cât este de util în bucătăria ta. Cum curățenia generală a casei este parte din obiceiul femeilor mai ales în perioada de primăvară, acest truc te va ajuta în acest sens. Cele două ingrediente ieftine se găsesc în orice bucătărie și se pot folosi cu succes.
Curățenia generală a casei, îndeosebi în sezonul de primăvară, este o preocupare constantă a doamnelor, care își doresc o locuință „primenită” înainte de perioada Sărbătorilor Pascale. Bucătăria este adesea cea mai mare provocare în procesul de curățenie.
Astfel, pentru a îndepărta urmele de grăsime acumulată în tigaie, se taie un cartof pe jumătate. Apoi, se pune pe jumătatea de cartof praful de bicarbonat de sodiu. La următorul pas este să freci fundul cratiței ca și cum cartoful ar fi un burete. Rezultatele se vor vedea imediat. Pentru a obține o și mai bună curățare, este important să elimini partea mudară a cartofului și să iei o altă bucată și să pui mai mult bicarbonat, întrucât ceea ce elimină grăsimea este, de fapt, combinația ambelor ingrediente.
Ca să elimini reziduurile și grăsimile din interiorul vaselor, ia un pliculeț de ceai uscat și freacă peste zonele în care se depune grăsimea. Acesta se va dizolva doar în câteva secunde. Este posibil să ai nevoie să ai mai multe pliculețe de ceai în acest scop, astfel că se recomandă să nu folosești un ceai scump.
Pentru a curăța tigăile emailate, folosește puțină apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu, ajutându-te de o lingură de lemn, ca să freci baza oalelor. Ai grijă să nu folosești niciodată un instrument metalic, întrucât acesta va zgâria suprafața.
Dacă un preparat s-a ars, iar oala a avut de suferit, pur și simplu adu la punctul de fierbere apa cu oțet. Combinația va elimina rapid petele. Dacă acestea nu se îndepărtează, așteaptă ca oala să se răcească și repetă procesul.
Dacă vrei să cureți ustensilele din cupru, ai nevoie doar de două ingrediente din bucătăria ta. Este vorba despre lămâie și sare. Se taie doar o jumătate de lămâie și se adaugă sare, apoi se exfoliază pe suprafața oalei sau a tigăii. Dacă vrei să fii mai delicat în curățare, atunci se ia suc de lămâie și se amestecă cu o lingură de sare, în ideea că pasta este mai puțin abrazivă, însă efectul va fi același.