30 mart. 2022 | 20:39

Meteo ANM de Paște. Ce temperaturi vor fi de Învierea Domnului, pe 24 aprilie

Vremea Meteo
Meteo ANM de Paște. Ce temperaturi vor fi de Învierea Domnului, pe 24 aprilie
Meteo ANM de Paște.

Meteo ANM de Paște. Ce temperaturi vor fi de Învierea Domnului, pe data de 24 aprilie 2022. Estimările meteorologice arată cum va fi vremea în următoarea perioadă. Cum temperaturile vor crește după jumătatea lunii aprilie, iată cum vor fi valorile termice până la jumătatea lunii și, implicit, de Paște. Paștele Catolic 2022 pică în data de 17 aprilie, iar Paștele Ortodox pică în data de 24 aprilie 2022.

Meteo ANM de Paște

Meteo ANM de Paște. Mirela Polifronie, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie, a spus că momentan nu se întrevede o răcire drastică în jurul sărbătorilor pascale.

„Este destul de devreme pentru vremea de Paști, însă, conform estimărilor meteorologice, ne-am aștepta ca temperaturile să crească de la jumătatea lunii aprilie. Momentan, nu s-ar întrevede o răcire drastică în jurul sărbătorilor pascale”, a spus Mirela Polifronie, miercuri, 30 martie, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

În ce privește estimarea precipitațiilor, nu vor fi precipitații în cantități însemnate, dar nu este exclusă apariția lor. Poți vedea evoluția temperaturilor pentru luna aprilie 2022, în galeria foto de mai jos.

Praf saharian în zona României

Cât despre transportul de praf saharian în zona României, Garda Națională de mediu a informat că, în perioada 30 martie – 1 aprilie, circulația aerului se va face din sector preponderent sud-vestic și sudic, iar spre final vestic, în așa fel încât va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical, care este încărcată cu particule de praf cu origine sahariană, mai ales către sudul și sud-estul Europei, inclusiv în România.

Concentrațiile particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României vor fi mai reduse comparativ cu cele din sudul Peninsulei Italice și al Peninsulei Balcanice.

Depunerile de praf se vor putea observa în zonele și intervalele cu ploaie, începând de mâine (31 martie) în vestul, centrul și nordul țării, după care pe arii restrânse și în rest.

De asemenea, datele oferite furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) indică faptul că, în următoarele zile, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu o să aibă valori ridicate.

Totodată, luând în considerare simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, la nivelul țării, circulația aerului o să se realizeze, joi și vineri, predominant dinspre sud- sud-vest spre nord- nord-est. Vântul o să aibă intensificări temporare la munte și local în restul teritoriului, cu precădere în regiunile sud-estice.

Joi, 31 martie și vineri, 1 aprilie, norul de praf  saharian ajunge în zona României. Depunerile de praf se vor putea observa în zonele și intervalele cu ploaie, în vestul, centrul și nordul țării, apoi, apoi pe arii restrânse și în rest. Medicii au avertizat că particulele pot să le facă probleme celor care au afecțiuni respiratorii, avertizează medicii.