Ce ingrediente din bucătăria ta te ajută să scoți pesticidele din fructe? Majoritatea oamenilor le au în cămara lor și nu știu câte lucruri interesante pot face cu ele. Cu siguranță o să împarți acest truc după ce îl vei testa. Cum descoperi fructele care îți fac rău și pe care nu trebuie să le consumi și care este modul perfect pentru a le curăța de substanțele chimice deloc folositoare? Ai mai jos soluția pas cu pas!
Căpșunele sunt cele mai iubite în sezonul cald, iar chiar și în sezoanele reci le găsim în supermarket-uri. Desigur că pe tot parcursul anului trebuie să fim atenți la produsele pe care le cumpărăm de oriunde pentru că multe dintre ele sunt tratate cu pesticide.
De asemenea, alături de căpșune se găsesc și alte fructe la care poftim, la fel de sensibile și pline de pesticide. Nutriționistul Lygia Alexandrescu aduce detalii despre modul în care trebuie să le curățăm și să le consumăm.
Poți îndepărta substanțele nedorite foarte rapid la tine acasă cu ajutor unor ingrediente din bucătăria ta. Mai exact, ai nevoie de o soluție formată din: oțet alimentar, bicarbonat de sodiu și puțină apă caldă.
Trebuie să lași fructele în soluție pentru câteva secunde, ulterior să le clătești bine cu apă. Vei vedea cum apa în care le-ai spălat își va schimba culoarea.
„Există mai mult de 20 de tipuri de pesticide în căpșune. Încercăm să le spălăm și mare parte din aceste pesticide se solubilizează în apă caldă, la o temperatură minimă de 35 de grade, în care se adaugă oțet alimentar, nu oțet balsamic, și bicarbonat de sodiu.
În această soluție caldă le ținem câteva secunde, nu prea mult pentru că preiau gustul oțetului, apoi clătim foarte bine și vom vedea că apa în care le-a spălat își schimbă culoarea.”, a explicat Lygia Alexandrescu la Antena 3.
ANSVSA susține că strugurii și roșiile conțin între două și șapte pesticide, iar în 98% din mostrele de cartofi și mere a fost descoperită cel puțin o de substanță periculoasă. Toți oamenii trebuie să fie atenți la ce cumpără și la modul în care spală produsele.
– cartofii
– merele
– nectarinele/ piersicile
– strugurii
– rosiile/ rosiile cherry
– căpșunele
– castraveții
– ardeiul gras
– cireșele
– țelina
– avocado
– porumb
– varză
– ceapă
– sparanghel
– vinete
– ananas
– mango
– papaya
– kiwi
– pepene galben