21 mart. 2022 | 08:37

Curs BNR pentru 21 martie 2022. Cât costă euro azi?

Curs Valutar
Curs BNR pentru 21 martie 2022. Cât costă euro azi?
Curs BNR pentru 21 martie 2022

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru ziua de 21 martie 2022. Care sunt noile valori pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină? Ai mai jos evoluția lor și modificările apărute în dreptul Indicelui ROBOR. Ce spun specialiștii despre inflația resimțită de majoritatea românilor? Iată noile schimbări pentru azi!

Curs BNR pentru 21 martie 2022

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru ziua de luni, 21 martie. Noile cotații vor fi actualizate aici și pe site-ul oficial al BNR în jurul orelor 13:10.

Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. De asemenea, tot aici găsești și evoluția Indicelui ROBOR.

Indicele ROBOR calculat la 3 luni a crescut cu +0.02 și a ajuns la totalul de 4.39%, cel calculat la 6 luni a crescut cu +0.04, ajuns astfel la 4.48%, iar cel calculat la 12 luni a crescut cu +0.03, ajuns astfel la 4.55%.

,,ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Românii caută valută: ,,vorbim de sume mici”

,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună două, așa cum la debutul pandemiei, oamenii își făceau provizii și goleau rafturile supermarketurilor. Dar nu este nicio problemă în asigurarea valutei necesare.

Așa cum la supermarket, aduci marfă din depozit, și în bănci s-a pus în funcțiune logistica necesară pentru a acoperi vârful de cerere.

Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități și se realizează chiar și importuri de valută cu avionul”, a mai detaliat acesta despre situația în care ne aflăm și dorințele românilor din prezent din cauza contextului actual în cadrul unui interviu pentru economica.net.

Curs BNR pentru: euro

Euro – 4.9474 Lei (variația negativă -0.0007 Lei)

Specialiștii de la Banca Națională a României au arătat în cursul prezentat anterior valoarea totală a euro. Acesta a avut 4.9481 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0020 Lei.

Curs BNR pentru: dolar

Dolar – 4.4777 Lei (variația negativă -0.0063 Lei)

Un dolar a avut în cursul prezentant anterior valoarea totală de 4.4840 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0030 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

Liră sterlină – 5.8828 Lei (variația negativă 0.0036 Lei)

O liră sterlină a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 5.8864 de Lei, alături de variația negativă de -0.0176, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro