Fotografiile iconice cu olimpicii care își mușcă medaliile olimpice au devenit o adevărată tradiție. Odată ce un câștigător olimpic urcă pe podium și primește medalia, aproape automat începe să muște din ea pentru fotografii. Dar, de ce a devenit această tradiție un lucru obișnuit ? Nu există un răspuns exact cu privire la motivul pentru care sportivii olimpici au început această tradiție, dar încercăm să descoperim împreună.
Nu se știe de când a început tradiția, dar mușcatul medaliilor olimpice este considerată o tradiție îndelungată. În timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Londra din 2012, David Wallechinsky, președintele Societății Internaționale a Istoricilor Olimpici, a declarat că sportivii au continuat să muște medaliile olimpice la cererea fotografilor.
„Cred că ei o privesc ca pe o fotografie iconică, ca pe ceva ce probabil poți vinde.
Nu cred că este ceva ce sportivii ar face probabil pe cont propriu”, a spus Wallechinsky, conform SportingNews.
Așadar, le puteți mulțumi fotografilor olimpici pentru fotografiile iconice cu medalii olimpice mușcate de-a lungul anilor.
În timpul goanei după aur din anii 1800 din California, a început practica de a mușca aurul pentru a descoperi dacă este adevărat sau fals. Aurul adevărat este un material moale, astfel că pe aur apăreau urme de mușcături care puteau fi reparate cu ușurință.
În cazul în care aurul era fals, mușcarea lui ar fi rănit dintele. Ei bine, medaliile din olimpice de aur pur nu au mai fost distribuite la Jocurile Olimpice din 1912, așa că nu mai este nevoie să ne dăm seama dacă aurul este real sau nu. Medaliile olimpice de aur conțin acum cel puțin șase grame de aur, în mare parte argint și ceva cupru.
Medaliile olimpice din aur masiv au fost distribuite la Jocurile Olimpice din 1904 până în 1912, adică la doar câteva decenii după goana după aur. Dacă sportivii mușcau din medaliile lor la aceste jocuri, cel mai probabil se întâmpla pentru că sportivii voiau să verifice dacă medaliile lor erau din aur adevărat sau nu. Olimpicii nu mai trebuie să se îngrijoreze de acest răspuns acum.
O altă explicație ar fi că sportivii urmează exemplele date de alți medaliați. De fapt, mușcatul medaliei poate fi periculos pentru dinți. În 2010, David Moeller, un sportiv din Germania, și-a rupt un dinte în timp ce își ronțăia medalia de argint. „Fotografii au vrut o poză cu mine ținând medalia doar cu dinții”, a declarat Moeller pentru publicația Bild.