17 mart. 2022 | 21:10

Ce secret ascunde apa în care ai fiert paste. Un specialist face dezvăluiri ignorate de români

Utile
Ce secret ascunde apa în care ai fiert paste. Un specialist face dezvăluiri ignorate de români
Secretul pe care îl ascunde apa în care ai fiert pastele

Care este secretul pe care îl ascunde apa în care ai fiert pastele? Mulți români au obiceiul de a o arunca imediat după ce termină de preparat pastele preferate fără să se uite la ea. Un specialist vine cu dezvăluiri fantastice care până acum au fost ignorate de mulți dintre români. ”Când se lipesc este semn rău!”, susține expertul care aduce mai multe detalii în special pentru cei care adoră să își gătească singuri acasă.

Dezvăluirile unui specialist despre apa în care ai fiert paste

Oameni de peste tot din lume adoră să consume paste, indiferent de felul lor sau de rețeta acestora. De asemenea, sunt o soluție rapidă și ușoară și pentru cei care nu sunt foarte îndemânatici în bucătărie.

Mulți știu că pastele au un indice glicemic crescut, dar trebuie ca toată lumea să cunoască mai multe detalii despre acest lucru. Ele nu pot fi băgate într-o categorie cu pâinea, gogoșile sau alte produse din făină albă rafinată.

De asemenea, este recomandat să le mănânci la prânz, nu să le ai pe masă la cină. Pastele pot fi combinate cu multe lucruri, dar de obicei e de preferat să ai câteva legume în rețeta ta.

Mulți adoră să le mănânce cu ton sau carne cu diverse sosuri peste. Pastele care sunt fierte prea multă vreme nu sunt deloc bune pentru că își transformă indicele glicemic. Un semn că sunt rele se află chiar în apa în care le fierbem. Nu trebuie să își facă apariția reziduuri.

,,Dacă în apa de fierbere găsim multe reziduuri…”

De asemenea, dacă după gătire se lipesc una de cealaltă, iar e un semn rău. Acestea trebuie să fie ușor de desfăcut și să aibă o apă curată. Cel mai bine este să le prepari al dente.

,,Sunt și paste rele, să nu spunem că totul este roz. De exemplu, acele paste care sunt fierte foarte mult, să știți că-și transformă indicele glicemic și devin rele.

Dacă în apa de fierbere găsim multe reziduuri, ne dăm seama că nu sunt cele mai bune paste, adică din grâu dur, pentru că această duritate face ca aceste paste să fie mai lent digerabile, glicemia să crească lent, sunt de ales acestea. Dacă după fierbere, pastele se lipesc una de cealaltă, iar, e un semn rău.

Ele trebuie să rămână ușor de desfăcut, apa să rămână curată. Pastele trebuie incluse în alimentație, dar nu cu sosuri „neortodoxe”, pentru că asta strică totul!”, susține specialistul Roxana Pleșea în emisiunea ,,Neatza cu Răzvan și Dani”.