08 mart. 2022 | 11:27

Se dau bani de la stat pentru mii de elevi. Singura condiție pentru a beneficia de tichete în valoare de 500 de lei

News
Se dau bani de la stat pentru mii de elevi. Singura condiție pentru a beneficia de tichete în valoare de 500 de lei
Elev din categorie defavorizată

Sute de mii de elevi vor beneficia de ajutor financiar din partea statului, începând cu luna aprilie, primind astfel tichete în valoare de 500 de lei. Anunțul a fost făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și se adresează unei categorii de copii.

Care sunt condițiile de acordare ale tichetelor

Începând cu luna aprilie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că va da startul unui proiect care are ca scop susținerea unei anumite grupe de elevi. Astfel, toți copiii care întrunesc condiția impusă de acest proiect vor primi suma de 500 de lei în format electronic, o o singură dată pe an.

Potrivit inițiatorilor proiectului, elevii care vor primi aceste tichete în valoare de 500 de lei sunt acei copii cu părinți care venituri extrem de mici și care nu-și permit să le asigure copiilor lor minimul necesar de rechizite sau haine.

Astfel, în această categorie de elevi intră copiii defavorizați, care fac parte din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.  Aceștia  vor putea folosi valoarea tichetelor pentru a-și achiziționa rechizite și haine.

Potrivit OUG nr. 133/2020, care are ca obiective principale stabilirea anumitor măsuri de sprijin pentru elevii defavorizați, aceste tichete sociale se vor acorda o singură dată pe an acelor elevi care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară (adică 1.275 de lei).
Tichetele în valoare de 500 de lei vor fi emise pe un suport electronic, similar cu cel al cardurile bancare, astfel că beneficiarii îl vor putea utiliza pentru plata rechizitelor și hainelor.

Tichetele nu vor putea fi preschimbate în numerar

Tichetele vor fi acordate pe baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei va putea fi folosită exclusiv pentru achiziționarea de rechizite și haine, neputând fi preschimbată în numerar, transmite avocatnet.ro.

”Până la finalul lunii martie 2022 cardurile urmează să fie transmise către inspectoratele școlare județene, iar „în luna aprilie să înceapă distribuirea lor către beneficiarii finali, inclusiv să fie virate pe carduri sumele alocate pentru anul școlar în curs”, a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

 

Parteneri
Cine a prins buchetul de mireasă la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Ce s-a întâmplat între Diandra și Andrei de la Insula Iubirii în baie
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
Elena Udrea l-a fermecat. S-a aflat acum adevărul despre Băsescu și blonda de la Cotroceni
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
RĂSTURNARE în CAZUL ȘOȘOACĂ! CCR a ANUNȚAT EXACT
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro