05 mart. 2022 | 11:06

Ghicitoarea unde doar 10% dintre oameni răspund corect. Câte persoane sunt în mașină

Utile
Ghicitoarea unde doar 10% dintre oameni răspund corect. Câte persoane sunt în mașină
Ghicitoarea unde doar 10% dintre oameni răspund corect.

Ghicitoarea unde doar 10% dintre oameni răspund corect. Este o ghicitoare care a pus pe jar internetul și aproape nimeni nu știe să răspundă corect. Gicitoarea sună cam așa: „Doi fii, doi tați și un nepot călătoresc într-o mașină. Câte persoane sunt la bord?”. Tu știi care este răspunsul la acestă întrebare?

Ghicitoarea unde doar 10% dintre oameni răspund corect

Ghicitoarea unde doar 10% dintre oameni au răspuns corect a pus pe jar Internetul. Răspunsurile internauților au fost din cele mai diverse, însă prea puțini au știut să răspundă corect.

“Cinci persoane sunt în mașină”, au răspuns cei mai mulți, după ce au făcut adunarea. „Doi fii plus doi tați plus un nepot”. Doar că s-au grăbit, căci răspunsul este se poate de greșit.

Soluția corectă

Deși soluția corectă nu este deloc ușor de aflat, până la urmă, este unul cât se poate de logic. Urmând firul logic, se poate afirma că oricine este nepotul cuiva și că oricine este fiul cuiva. Însă din acest punct, perspectiva se schimbă și poți afla și că este vorba despre un nepot și doi tați. Prin urmare, doi dintre cei aflați la bord au un fiu.

Astfel, se poate ajunge la concluzia că în mașină călătoresc numai trei persoane și nu cinci, așa cum au răspuns cei mai mulți. Este vorba deci despre un bărbat mai în vârstă, fiul lui, dar și fiul fiului său. Iar cei doi bărbați sunt ambii tați. În ceea ce-l privește pe nepotul menționat, acesta este fiu pentru unul dintre bărbați și nepot, după cum este prezentat, pentru celălalt.

Prin urmare,  unul dintre bărbați este bunicul aceluia care a fost prezentat ca fiind nepot și tată pentru celălalt bărbat, care, la rându-i, este tatăl nepotului tatălui său. Și iată cum, astfel, toți trei îndeplinesc criteriile prezentate în ghicitoare.

La această ghicitoare, care ține mai mult de logică decât de matematică, „Cinci” a fost cel mai comun răspuns. Și chiar dacă la o primă vedere pare ca acesta să fie răspunsul corect, acesta nu îi vizează sau nu îi ia în calcul și relațiile de rudenie între cei aflați la bordul autoturismului.

Apoi, au mai fost și alți internauți care au citit ghicitoarea au spus “Unu”, susținând că orice om este nepot pentru cineva. Însă nu oricine este tată sau bunic pentru cineva. Doar un singur răspuns a indicat numărul nouă, deși nu a spus și cum a ajuns la acest rezultat.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Oana Ioniță riscă să își piardă fiul definitiv. A ajuns la capătul puterilor
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro