Mulți oameni greșesc atunci când își prepară de mâncare. Unii nu au grijă la pregătirea alimentelor, alții chiar înalcă reguli uriașe în bucătărie. Care este singurul aliment care nu trebuie spălat niciodată? Specialiștii vin și cu o explicația în acest sens. Toți oamenii trebuie să știe asta! Bucătarii profesioniști nici nu se gândesc să procedeze vreodată în modul acesta.
Prepararea oricărei mese implică disciplină, răbdare, organizare și mai ales puțină îndemânare. Desigur că e important ca atunci când calci în bucătărie să știi măcar bazele pentru a-ți fi mai ușor în timpul preparării felurilor de mâncare.
Dacă ai multe legume în meniu, atunci trebuie să te pregătești pentru multe drumuri pentru că ele trebuie curățate, spălate, tocate sau tăiate felii. Deși majoritatea facem asta, specialiștii susțin că verdeața cu frunze, preambalată, nu are nevoie de încă o spălare la tine acasă.
Nu trebuie să speli niciodată verdeața prespălată înainte de a o mânca. Există pe piață multe mixuri cu diverse tipuri de salate care nu necesită grija aceasta în plus, mai cu seamă că odată spălate acasă este posibil să ia bacterii din chiuveta ta.
„Să le speli din nou acasă poate crește riscul ca legumele cu frunze verzi să culeagă bacterii din chiuvetă. De pe blaturi, cuțite, strecurători, centrifugatoare pentru salată, boluri sau alte obiecte ori suprafețe din bucătărie, a declarat Neva Cochran, RDN, dietetician, consultant în comunicarea nutriției și membru al grupului consultativ al Leafy Greens Marketing Agreement, pentru Eating Well, scrie eatthis.com.
Alți experți au subliniat că procesele și tehnicile moderne au făcut mai ușoară livrarea de produse care sunt mai sigure pentru a fi consumate ca atare. Ele sunt tratate cu un amestec de apă și un agent de dezinfectare de calitate alimentară, cum ar fi peroxidul de hidrogen sau clorul.
Toate detaliile au fost aduse în prim-plan de Randy Worobo, PhD, profesor asociat de științe alimentare la Universitatea Cornell, pentru Real Simple. Un sfat pentru ce care obișnuiesc să cumpere des astfel de produse este să le consume imediat după ce deschid punga.
Acestea sunt cu mult mai sensibile și la scurt timp după ce iau contact cu aerul încep să își shimbe forma, textura și implicit și gustul. Pregătește o porție mai mare în cazul acesta și invită-ți la masă prietenii ori stoarce zeamă de lămâie peste legume pentru a nu oxida până a doua zi.