24 feb. 2022 | 13:10

Prima măsură luată de Federația de Fotbal din Ucraina. Campionatul se întrerupe oficial după atacul Rusiei

Sport
Prima măsură luată de Federația de Fotbal din Ucraina. Campionatul se întrerupe oficial după atacul Rusiei
Mircea Lucescu și Dinamo Kiev nu vor putea să-și apere titlul în Ucraina, campionatul fiind întrerupt din cauza atacului Rusiei asupra țării

Prima măsură luată de Federația de Fotbal din Ucraina. Atacul declanșat de Rusia împotriva statului vecin are consecințe și asupra campionatului în care antrenează și Mircea Lucescu, tehnicianul celor de la Dinamo Kiev. Odată cu declanșarea războiului, în țară a fost decretată legea marțială, iar competiția internă a fost înreruptă în mod oficial.

Prima măsură luată de Federația de Fotbal din Ucraina

Prima măsură luată de Federația de Fotbal din Ucraina. Rusia a atacat statul vecin în dimineața zilei de joi. Mai multe explozii și bombardamente au fost semnalate în zona marilor orașe ucrainene, inclusiv lângă capitala Kiev. În această situație președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decretat legea marțială pe întreg teritoriul statului vecin cu România.

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, s-a întors cu echipa, doar de două zile, din cantonamentul din Antalya, Turcia. Tehnicianul de 76 de ani a declarat, pentru Playsport, că încă nu a luat nicio decizie în privința revenirii în România, din cauza situației din Ucraina.

„Nu știu. Ne gândim ce trebuie să facem. Sunt aici atâția oameni în aceeași situație. Nu sunt eu cel mai important. Sigur, suntem îngrijorați, pentru că nimeni nu poate știi ce se întâmplă mai departe, dar nu am hotărât încă nimic”, a adăugat Mircea Lucescu pentru playsport.ro.

Campionatul se întrerupe oficial după atacul Rusiei

Mircea Lucescu s-a arătat sceptic în privința posibilității ca întrecerea internă să mai poată continua.

„Da, sunt la baza echipei. Am auzit niște bubuituri în timpul nopții, dar am înțeles că nu era vorba despre bombardamente, ci ar fi fost tiruri către niște drone. Dar nu știu dacă e adevărat. Mă uit și eu la televizor să văd ce se întâmplă și discutăm să vedem ce măsuri luăm. E clar că nu se mai poate discuta despre fotbal în aceste condiții”, a declarat Lucescu, pentru sursa citată.

Presupunerea tehnicianului român s-a confirmat după doar câteva ore. Campionatul din Ucraina a fost întrerupt în mod oficial, din cauza conflictului armat și a introducerii legii marțiale în țară.

„În legătură cu introducerea legii marțiale în Ucraina, campionatul Ucrainei a fost suspendat”, a anunţat servicul de presă al Ligii de Fotbal, conform celor de la sport.ua.

Măsura este valabilă, deocamdată, pe o perioadă de 30 de zile, urmând ca o nouă decizie să fie luată în funcție de evoluția evenimentelor.

Prima reacție a clubului unde antrenează Mircea Lucescu

Clubul Dinamo Kiev și-a făcut public punctul de vedere în legătură cu agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Pe pagina oficială a clubului a fost postat un mesaj mobilizator adresat tututor ucrainenilor.

„Suntem pe pământul nostru, și nu-l dăm nimănui! Adevărul este în spatele nostru, victoria este în spatele nostru!
Vom învinge cu siguranță, iar ucrainenii de la Uzhorod la Luhansk, de la Cernihiv la Sevastopol vor fi mândri că sunt cetățeni ai unui stat măreț numit Ucraina! GLORIE Ucrainei! GLORIE NEAMULUI!”, a transmis clubul lui Mircea Lucescu.

Campioana din Ucraina, Dinamo Kiev, urma să evolueze, sâmbătă, 26 februarie, pe teren propriu, cu Inhulets, antepenultima clasată. După 18 etape, Şahtior Doneţk este lider în clasament, 47 de puncte, fiind urmată de Dinamo Kiev, cu 45 de puncte, şi de Dnipro-1, cu 40 de puncte.

 

Parteneri
Cuplu surpriză în showbiz. Cu cine l-a înlocuit Naomi Hedman pe Florin Ristei
Redactia.ro
Singurul împărat roman care nu a suferit nicio înfrângere. A scris istorie
Click.ro
Care sunt cele două țări NATO pe care Putin le-ar ataca în cel mai negru scenariu al generalilor americani
Digi24
Adelina Pestrițu și-a arătat BUSTUL pe Internet. Imagini INCENDIARE cu bruneta!
Vocea.biz
'Actorul vostru, diavolul realității mele'. Un cunoscut actor e acuzat că și-ar fi bătut soția!
Unica.ro
Reguli noi la stabilirea salariului. Ce se schimbă pentru toți angajații
EVZ.ro
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
România intră iar în doliu. Marele realizator TV ne-a părăsit: Am pierdut o voce curajoasă
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
ALERTĂ în SUA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al AMERICII. ȘOC TOTAL
Mediaflux
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro