17 feb. 2022 | 14:35

Alimente care îmbătrânesc. E musai să le elimini din meniul tău

Diverse
Alimente care îmbătrânesc. E musai să le elimini din meniul tău
Alimente care imbatranesc. E musai sa le elimini din meniul tau

Deși procesul de îmbătrânire este perfect normal, doamnele și domnișoarele fac tot posibilul pentru a-l amâna cât de mult se poate. Adoptă un stil de viață sănătos și o rutină de îngrijire a pielii de la care nu se abat, indiferent de situație. Studiile arată că anumite alimente te îmbătrânesc. Care sunt produsele ce trebuie evitate.

Ce alimente accelerează procesul de îmbătrânire al pielii

Cu toate că trecerea timpului este inevitabilă, specialiștii sunt de părere că există anumiți factori care influențează și accelerează, în același timp, procesul de îmbătrânire a tenului. Expunerea îndelungată la razele ultraviolete, alimentația neadecvată, produsele de cosmetică folosite în exces sunt doar câțiva dintre acești factori.

Pentru că domnițele au fost dintotdeauna mai preocupate de apariția ridurilor decât bărbații, ele se îngrijesc și adoptă o rutină de îngrijire cu mai mulți pași, folosind serumuri și creme potrivite tipului lor de ten.

Puțini sunt cei care știu faptul că alimentația influențează și ea procesul de îmbătrânire, motiv pentru care există o serie de alimente pe care urmașele Evei trebuie să le evite, pentru a avea un ten curat, luminos și elastic.

Deși este delicios și preferat de români, dulciurile din comerț nu ar fi benefice pentru ten, din pricina cantității considerabile de zahăr pe care o conțin.

În aceeași categorie a alimentelor care te îmbătrânesc intră gemurile, dulcețurile, compoturile de fructe, sosurile și carnea procesată. De asemenea, fructele tratate chimic împotriva pesticidelor sunt alimente care îmbătrânesc pielea.

Ce alimente sunt recomandate pentru tinerețea tenului tău

Făina are un indice glicemic ridicat, care poate provoca inflamaţii în întregul organism, accelerând procesul de îmbătrânire. Îndulcitorii artificiali folosiți, de obicei, în sucuri carbogazoase sunt la fel de păcătoși atunci când vine vorba de îngrijirea tenului nostru.

„Alimentele procesate pot neutraliza carbohidrații complecși. Acestea previn excesul de glucoză și, prin urmare, sunt capabile să reglementeze nivelul glicemiei”, a explicat dieteticianul  Tamara Prountseva pentru publicația Argoumenty i Fakty.

La polul opus, alimentele indicate pentru tinerețea pielii tale sunt cele bogate în vitamine și nutrienți, precum brânză, pește, ouă, nuci, smochine, afine, caise uscate, mere și cereale, conform spuselor Dietetistul Ekaterina Bourlyaeva, director al Centrului pentru consiliere și diagnostic Alimente sănătoase și sportive.

Specialiștii recomandă să consumăm aproximativ 400 de grame de fructe și legume în fiecare zi pentru a întârzia îmbătrânirea pielii.

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Irinel Columbeanu și-a mai îndeplinit un vis! Fostul milionar a ajuns la vila din Izvorani: „Simt o emoție puternică”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Primele imagini de la evenimentul în care Michael Schumacher a apărut public, după accidentul din 2013 / Foto
Unica.ro
Așa se curăță corect și rapid cartofii. Tehnicile care te scapă de un chin
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Florin Piersic, în lacrimi și suspine: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor (VIDEO)
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
SOSESC scrisorile de la ANAF prin POȘTĂ! TREBUIE trimise ACTELE până la 25 noiembrie
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro