Cercetătorii au aflat care sunt căsniciile sortite divorțului. Eviți o separare neplăcută și ani petrecuți lângă persoana nepotrivită dacă asculți sfatul speficialiștilor. Un studiu recent a arătat care sunt mariajele care nu ar merge niciodată pe termen lung. Ce ingredient nu trebuie să lipsească dintr-o relație atât de solită care să reziste timpului? Mulți oameni ar trebui să știe asta înainte să se prezinte la ofițerul stării civile.
Perioada pandemiei s-a dovedit a fi una extrem de dură pentru multe relații la început de drum și chiar și pentru căsnicii care păreau că au trecut testul timpului. Mulți oameni din lumea întreagă susțin că este din ce în ce mai greu să găsești dragoste adevărată și să reușești în cele din urmă să pui bazele unei viitoare familii.
Cei singuri trebuie să fie precauți atunci când își caută un partener, arată un studiu care aduce în prim-plan faptul că cel mai important este modul în care interacționezi prima oară cu potențialul amorez. Primele reacții și trăiri reflectă modul în care relația va fi pe viitor.
Mai exact, un studiu realizat de Marriage Foundation a chestionat 2.000 de persoane despre modul în care și-au cunoscut soții sau foștii soți. Se pare că tocmai metoda de cunoaștere ce a devenit populară în zilele noastre este primul semnal al unei căsnicii de scurtă durată.
Concret, este vorba despre mediul online. Majoritatea relațiilor care s-au format de la un simplu mesaj pe diverse aplicații au divorțat în decurs de trei ani. La polul opus se află norocoșii care s-au cunoscut la: școală, într-o excursie, la locul de muncă sau prin intermediul unor cunoștințe.
Specialiștii arată că relațiile care au început în online sunt predispuse la divorț cu 15% mai mult decât celelalte cupluri. Un ingredient care lipsește multora, mai ales în astfel de cazuri, este răbdarea.
De asemenea, mulți dintre ei au în spate plasa de siguranță a unei posibile viitoare relații pe care să o întâlnească tot atât de simplu. Oamenii adoptă din ce în ce mai mult depărtarea și în cele din urmă detașarea de persoana iubită atunci când apar probleme, în loc să caute soluții și să repare ceea ce este stricat.
„Verificarea informaţiilor de încredere ale persoanei cu care te întâlneşti, cunoscând-o în mediul online, este, evident, mai dificlă. Este mai greu să o cunoşti cu adevărat fără aportul familiei, al prietenilor sau fără aportul altei comunităţi. Pentru cuplurile care se cunosc online, legăturile se formează de la zero.
Dar, pe măsură ce anii trec, cu răbdare, aceste cupluri au şansa să crească împreună şi să nu mai sufere din cauza acestei lipse de informaţii, din cauza incertitudinilor şi din cauza lipsei de lucruri pe care ei, iniţial, poate că nu le-au avut în comun‟, a subliniat cercetătorul.