10 feb. 2022 | 06:46

Premierul României, anunț momentului despre ridicarea primelor restricții. Ce se va întâmpla după 15 februarie

Sănătate
Premierul României, anunț momentului despre ridicarea primelor restricții. Ce se va întâmpla după 15 februarie
Nicolae Ciucă, premierul României

Nicolae Ciucă a vorbit despre situația României în contextul epidemiologic actual. Acesta se arată optimist cu privire la următoarea perioadă și speră că va putea avea loc ridicarea anumitor restricții. Premierul României a dezvăluit cine sunt persoanele cu care va purta discuții pe această temă, dându-le asigurări cetățenilor cu privire la o evoluție favorabilă privind scăderea infectărilor Covid-19.

Situația infectărilor Covid-19 în România

Premierul a fost întrebat dacă, începând din primăvară, România va scăpa de restricții. Nicolae Ciucă a dezvăluit că a avut discuții cu Ministerul Sănătății în acest sens, iar deciziile vor fi luate în funcție rezultatul analizelor datelor cumulate.

Până în prezent, în urma unor comparații făcute între rapoartele Covid-19 actuale și cele din trecut, s-a observat un trend de scădere al cazurilor de 2000-3000, ceea ce le oferă autorităților o perspectivă îmbucurătoare. Premierul a mai dezvăluit faptul că situația din weekend nu se ia în calcul, având în vedere că numărul testărilor este mai mic, devenind astfel irelevantă situația.

„Am avut şi avem discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii. Cu domnul ministru Rafila şi echipa dânsului ne întâlnim şi în cursul săptămânii şi în weekend, facem analizele necesare pe datele concrete.

Ceea ce vă pot spune în momentul de faţă este faptul că începând de vinerea trecută, sâmbăta trecută, cifrele sunt încurajatoare. Am început să scădem cu 2.000 – 3.000 de infectări pe zi, chiar şi astăzi. Ne raportăm la datele de cu o săptămână în urmă – astăzi numărul de infectări este mai mic decât marţea trecută.

Folosim ziua de marţi, pentru că în weekend, testările nu sunt la fel, oamenii ezită să meargă la centrele de evaluare şi diagnostic”, a explicat Ciucă la Antena 3, potrivit Agerpres.

Cu privire la primele relaxări care se vor lua, Nicolae Ciucă a transmis că va discuta cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, iar după 15 februarie, în funcție de evoluția valului cinci al pandemiei, vor discuta măsurile care pot fi adoptate la nivel de Guvern.

Alexandru Rafila, despre eliminarea restricțiilor anti-Covid-19

În urmă cu trei zile, ministrul Sănătății a oferit informații referitoare la eliminarea unor restricții actuale, în contextul în care valul cinci al pandemiei va fi pe final, iar în prezent, ne aflăm în vârf.

„Sunt semne că acolo suntem, în vârful valului 5. În săptămâna care urmează vom avea confirmarea. În opinia mea, marţi cred că nu vom depăși 35.000 de cazuri şi putem să spunem că intrăm în faza de stabilizare şi ne așteptăm la o scădere în perioada imediat următoare.

Ați observat că după ce am avut un vârf la 43.000 de cazuri, ulterior nu am mai depășit cu mult 33.000 de cazuri”, a explicat Alexandru Rafila la Antena 3.

În cadrul alteri intervenții, atunci când a fost întrebat despre momentul în care ar putea fi eliminate restricțiile, ministrul a făcut previziuni optimiste, afirmând că la finalul lunii martie ar putea avea loc relaxarea așteptată de toată lumea.

„Cred că până la sfârșitl lunii martie vom scapa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibiliă a perioadei următoare, nu de la o săptămâna la alta, ci una care, prin analiza datelor epidemiologice locale și regionale.”, a spus acesta la Digi24.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Rețetă de bulion cu roșii și ardei. Îl poți folosi la prepararea ciorbelor și a sosurilor pentru paste
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
RĂZBOI NUCLEAR în EUROPA! RUSIA a ANUNȚAT CLAR
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro