Ce greșeli îți distrug părul și te duc în situația de a-l tunde. Iată cum trebuie să procedezi, dacă vrei să ai o podoabă capilară de invidiat. Femeile își doresc mereu o podoabă capilară perfectă, dar fac anumite greșeli atunci când își usucă părul cu foenul. Specialiștii fac anumite recomandări atunci când folosești acest aparat pentru a-ți usca părul.
O greșeală care îți poate distruge părul este folosirea foenului la ultima treaptă de temperatură și nepăstrarea unei distanțe de 10 centimetri între aparat şi şuviţe. Specialiștii trag un semnal de alarmă.
„În momentul în care ieşiţi din duş este important să absorbiţi apa cu ajutorul unui prosop. Este bine de ştiut că atunci când folosiţi uscătorul la intensitatea maximă cu siguranţă firele de păr se vor arde. Foenul folosit în exces are efect de ardere dacă nu este ţinut la 20 de centimetri de cap“, a medical Natalia Mitroi.
Iată ce trebuie să faci pentru a avea un păr de invidiat. Totul are legătură cu modul în care îți usuci părul.
Atunci când este ud, părul trebuie întins cu ajutorul unui pieptene. Peria nu trebuie folosită decât atunci când părul este aproape uscat. Este indicat să folosești o perie cu fire naturale, nu din metal, întrucât se încing în timpul uscării cu foenul și pot să ardă părul.
Atunci când folosești foenul este indicat să împarți părul în două părți: una pornind de la creștet și până la nivelul sprâncenei, iar alta care pornește de la vârful urechii până la baza părului. Astfel vei reuşi să nu arzi părul, iar podoaba capilară o să fie una de invidiat, cu siguranță.
De asemenea, specialiștii spun că produsele cosmetice trebuie aplicate pe secţiuni pe păr pe măsură ce alegi să-l usuci cu foenul.
O altă greșeală pe care trebuie să o eviți atunci când îți usuci părul este aceea de a te apleca atunci când folosești uscătorul, întrucât aerul trebuie orientat mereu în direcţia firului de păr.
Specialiștii mai spun că trebuie avută multă răbdare atunci când folosești uscătorul de păr și trebuie să știi și care este tehnica corectă de uscare, una care, de altfel, nu este deloc dificilă. Tehnica spune că trebuie să ții aparatul în așa fel încât aerul cald să usuce șuvițele de la rădăcină către vârfuri.
Specialiștii au mai spus și că majoritatea aparatelor au trei trepte de uscare, iar persoanele ce nu au părul aspru şi des trebuie să folosească temperatura cea mai mică.