06 feb. 2022 | 22:57

Greșeala pe care o fac românii când prepară paste carbonara. Italienii s-ar revolta dacă ar auzi

Diverse
Greșeala pe care o fac românii când prepară paste carbonara. Italienii s-ar revolta dacă ar auzi
Ce trebuie sa faci pentru un sos cremos

Pastele carbonara sunt cea mai bună cină. Indiferent cât de gol este dulapul tău sau cât de prost aprovizionat este frigiderul, există o șansă mare să ai o cutie de paste, câteva ouă, niște brânză și puțină șuncă  pe undeva. Dar, la fel ca în cazul celor mai multe feluri de mâncare magice compuse din doar câteva ingrediente din cămară, totul ține de tehnică – o mișcare greșită și sosul tău se strică.

Ce să nu faci niciodată când gătești paste carbonara

Dacă ai mâncat carbonara la restaurantele din România sau le-ai făcut chiar tu acasă, trebuie să știi că rețeta autentică nu seamănă deloc cu ce servesc majoritatea localurilor de la noi. De fapt, așa cum scrie mai sus, pastele carbonara conțin doar câteva ingrediente: paste, ou, parmezan și guancial, o șuncă de porc specială. Plus condimente, de obicei piper, pentru că șunculița este suficient de sărată. Dacă ai pus smântână lichidă în pastele tale carbonara până acum, să știi că ai procedat cu totul greșit.

De fapt, nici măcar nu aflat cât de bune sunt aceste paste în forma lor originală. Italienii nu concep să facă acest preparat în alt fel și chiar se oripilează atunci când aud de felurile în care este „măcelărită” rețeta tradițională, care este, de altfel, extrem de gustoasă.

Cum este rețeta originală

Pastele carbonara conțin ouă, dar cu un gălbenuș sau două în plus. Se folosesc două gălbenușuri și un ou întreg. Totul se bate foarte bine și se amestecă cu parmezan ras din belșug. Se adaugă piper și se bate. Consistența ar trebui să arate ca o smântână.

Șunculița se trage la tigaie și se pune deoparte, îndepărând grăsimea în exces. Pastele fierte se transferă în tigaia în care a fost gătită guanciale și se trag puțin în acea grăsime. Se oprește focul și se adaugă sosul în fir subțire. Se amestecă încontinuu în tigaia luată de pe foc.

Se adaugă sosul treptat și ouăle împreună cu parmeznaul vor crea un sos bogat și delicios care acoperă pastele. Se așează în farfurie și se adaugă parmezan și piper proaspăt măcinat. Abia acestea sunt pastele carbonara adevărate. 

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Bianca Drăgușanu, mesaj după scandalul cu ciobul! Ce spune despre Gabi Bădălau
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Pensiile pe decembrie. Decizie la Ministerul Muncii: Era insuficient
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
750 de LEI GRATIS de la STAT! CERERILE se depun până pe 31 DECEMBRIE
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro