03 feb. 2022 | 10:02

Cel mai bun aluat pentru prăjituri. Cu el nu vei da greș niciodată!

Diverse
Cel mai bun aluat pentru prăjituri. Cu el nu vei da greș niciodată!

Atunci când vine vorba de prăjituri, multe gospodine, în special cele începătoare, întâmpină probleme cu aluatul, care fie iese prea moale, prea tari ori prea lipicios. Pentru a obține un aluat perfect, trebuie să știi că ingredientele de calitate contează la fel de mult ca pașii de preparare. Dacă nu vrei să dai greș atunci când pregătești aluatul, urmează sfaturile din rândurile de mai jos, pe care le-am pregătit pentru tine.

Cel mai bun aluat pentru prăjituri

Un aluat perfect implică ceva efort, întrucât trebuie să fii atentă la mai multe detalii, precum calitatea ingredientelor, cantitatea acestora, modul de preparare, timpii de odihnire, ș.a.m.d. Există însă câteva secrete de care te poți folosi, care îți vor garanta ca rezultat un aluat moale, pufos și delicios. Iată-le!

1. Adaugă în aluat puțin amidon de cartofi dizolvat. Acesta va face ca prăjiturile precum checurile sau chiflele să rămână moi și a doua zi.

2. Nu uita niciodată să cerni făina. O vei îmbogăți astfel cu oxigen.

3. Pentru un aluat fin și aerat, adaugă în compoziție 1 linguriță bicarbonat de sodiu cu 0.5 pahar de apă și puțin oțet (sau acid citric). Acest truc te va ajuta să obții cele mai pufoase prăjituri. În plus, vei observa că acestea se vor păstra la fel și a doua zi.

4. Poate te va uimi ceea ce urmează să citești, însă asigură-te că atunci când pregătești și frămânți aluatul, în bucătărie nu este curent. Acesta favorizează formarea unei cruste mai tari și mai dense pe suprafața aluatului.

5. Atunci când pregătești aluatul cu drojdie, ai grijă ca toate ingredientele să fie calde (la temperatura camerei). Dacă vei folosi produse reci (de la frigider), vei vedea că aluatul va crește mai greu.

Citește și: Prăjitură pufoasă cu lămâie, extrem de aromată. Trucul secret care face aluatul perfect

Cu el nu vei da greș niciodată!

6. Pentru aluatul cu drojdie, lichidul folosit, fie că-i lapte sau apă, trebuie încălzit până la temperatura de 30-35°C. Dizolvată într-un lichid mai rece sau mai fierbinte, drojdia își va pierde proprietățile, iar aluatul nu va crește.

7. Ai grijă să frămânți aluatul cu mâinile uscate.

8. Adaugă untul tăiat bucăți în aluat, întrucât cel topit are o influență negativă asupra structurii acestuia.

9. Drojdia pentru aluat trebuie să fie proaspătă, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă un miros ușor și plăcut. Iată cum o verifici: pregătește o porție mică de maia și presar-o cu un strat de făină. Dacă peste jumătate de oră nu se vor forma fisuri la suprafață, drojdia nu este de calitate.

10. Grăsimile moi, cu o consistență asemănătoare smântânii de casă trebuie adăugate la sfârșitul frământării aluatului, pentru a ajuta la procesul de fermentație.

Parteneri
Gabriel Cotabiță s-a stins din viață
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat”. Ce nu știa publicul
Click.ro
Șoșoacă a transmis live din cabina de vot și a făcut circ în secție: „Blestemați să fiți tot sistemul”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Ingredientul vechi de 4.000 de ani. Azi îl cumperi cu aditivi și conservanți. Cum îl prepari acasă
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Schimbare în Codul Rutier. Românii care au permis de conducere scapă de amendă
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el a votat în diaspora
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro