26 ian. 2022 | 10:17

De ce nu visăm niciodată telefoane mobile. Explicația incredibilă la care nu s-ar fi gândit nimeni

Utile
De ce nu visăm niciodată telefoane mobile. Explicația incredibilă la care nu s-ar fi gândit nimeni
De ce nu visăm niciodată telefoane mobile.

Psihologii au găsit răspunsul la un fenomen aparent inexplicabil. De ce nu visăm niciodată telefoane mobile, deși, în timpul zilei, petrecem tot mai mult timp cu acest accesoriu în mână, scriind mesaje sau privind imaginile prietenilor pe Facebook? Te-ai întrebat vreodată asta? Iată explicația specialiștilor!

De ce nu visăm niciodată telefoane mobile

Psihologii spun că visul reprezintă, de multe ori, o simulare a amenințărilor. Altfel spus, în esență, motivul pentru care oamenii visează este acela că visele permit indivizilor să se confrunte cu anxietățile și temerile lor într-un mediu cu mai puține riscuri, astfel încât să poată practiva răspunsul la evenimente stresante.

De asemenea, această ipoteză presupune că, întrucât visele sunt un mecanism de apărare evolutiv, oamenii au tendința să viseze mai des despre temeri și preocupări relevante pentru strămoșii noștri, adică mai puțin despre hacking și mai mult despre fuga de animale sălbatice.

Oamenii tind să nu viseze atât de mult despre scris și citit, cât mai degrabă despre lucruri legate de supraviețuire, precum lupta, chiar dacă ea nu mai are nimic de-a face cu stilul de viață actual cotidian.

Prin urmare, acesta este și motivul pentru care oamenii nu visează (aproape deloc) telefoane mobile, deși ele sunt folosite zilnic.

Curiozități despre telefoanele mobile. Știai că?…

  • Primul smartphone (smartphone) se numea Simon și avea ecran tactil și e-mail.
  • Primul telefon comercial cântărea 1150 de grame. Media actuală este de aproximativ 250 de grame.
  • Primul apel mobil a fost efectuat în 1973 de Martin Cooper (Motorola). L-a sunat pe șeful competiției sale (inginerul AT&T Joel Engel) pentru a-i spune ce a realizat. Mobilul de pe care a sunat cântărea 1 kilogram și avea o autonomie a bateriei de jumătate de oră (în ciuda faptului că trebuia încărcat cel puțin 10 ore). Telefonul acela nu a fost niciodată pus în vânzare.
  • În 1983 a apărut pe piață primul dispozitiv mobil. Era Motorola DynaTAC 8000X. 10 ore de reîncărcare pentru o autonomie de jumătate de oră, pentru aproximativ 3.300 de euro. Nu credem că mulți și-ar fi putut permite…
  • Nokia 1100 este cel mai bine vândut model din istorie. A început să fie fabricat în 2003 și producția s-a încheiat în 2007. S-au vândut aproximativ 250 de milioane de unități și poate pentru că este cunoscut drept telefonul indestructibil.
  • Primele mesaje au fost trimise în 1992, anul în care SMS-ul a devenit cea mai folosită aplicație din istoria telefoniei mobile. Tonul „bip bip bip” al SMS-urilor de pe vechile Nokia reprezintă literele pentru „SMS” în morse.