Fie că abia înveți să conduci sau cineva și-a deschis portiera mașinii și a zgâriat-o pe a ta, nu-ți face griji. Îți dezvăluim un truc în aparență banal cu pastă de dinți, dar care face minuni cu zgârieturile superficiale de pe vehiculul tău. Astfel nu vei mai fi nevoit să vopsești mașina și, deci, să dai niște bani aiurea. Mai multe detalii, în continuare.
Fiecare șofer este conștient de faptul că, cu cât folosește mai mult mașina, cu atât este mai expus să sufere un accident. Unele asigurări acoperă acest tip de daune, survenite în urma unui impact, însă în celele mai multe cazuri avem de-a face cu daune mici, nesemnificative, de care ne putem îngriji chiar noi.
În plus, chiar și cele mai banale situații, precum splălatul mașinii, ne pot deteriora vehiculul, astfel că nu există nimic de prevenit. Dacă obișnuiți să vă spălați mașina, un sfat ar fi, pe lângă prepararea șamponului de casă, să evitați balsamurile pentru rufe atunci când spălați cârpele din microfibră care, la rândul lor, sunt folosite pentru a usca mașina.
Un alt lucru care ar putea cauza un fel de zgârietură pe mașina ta este scoaterea autocolantului, fapt pentru care ar fi ideal să dispui de anumite hack-uri pentru a scăpa în scurt timp și cu bani puțini. În continuare ți le vom prezenta pe cele mai utile pe care le știm.
Citește și: Trucul banal cu pastă de dinți pentru telefonul tău. E atât de simplu, ce trebuie să faci
1. Folosește pastă de dinți
Acest truc este util, după cum spuneam și mai sus, în cazul zgârieturilor superficiale. De asemenea, pentru ca el să funcționeze, trebuie să ai grijă să cureți foarte bine zona pentru a nu rămâne praf sau murdărie acumulată.
2. Lustruiește zona
Folosește un compus pe bază de ceară, siliconi și alți agenți de lustruire, întrucât poate fi foarte eficient. Doar umezește zona cu o cârpă curată, aplică puțin produs (circular pe zgârietură) și vei vedea cum se rezolvă problema.
3. Un creion corector
Cumpără un creion corector pentru zgârieturi auto. Îl poți găsi la un preț foarte bun în magazinele de specialitate. Creionul funcționează la daune ușoare, făcând vopseaua să arate ca nouă. Rășina din el va umple fiecare mic gol.
4. Vopsea spray
Vorbim bineînțeles despre vopsea auto, ceea ce implică ceva mai mult de muncă, pentru că va trebui să afli care e codul de culoare al vopselei caroseriei mașinii tale. Pulverizează cu atenție, respectând distanța recomandată de producător.
5. Amoniac pentru cristale
Dacă sunt zgâriate geamurile sau aripa mașinii tale, poți folosi amoniac bine diluat cu apă și săpun. Aplică o cantitate foarte mică și nu uita că este coroziv.