Sărbătorilor vin, iar oamenii care lucrează în afara țării se întorc acasă pentru a petrece timp cu familiile lor. Printre acești oameni se numără și marinarii. Întorși acasă, aceștia au apelat la un gest care este privit ca o umilință față de soțiile lor.
Pandemia a schimbat radical cuplurile, mai ales cele care deja erau la mare distanță. Întorși în țară de sărbători, unii marinari și-au dus soțiile sau iubitele la detectorul de minciuni pentru a se asigura că nu au fost înșelați cât timp au fost plecați departe de casă.
”Începând cu anul 2015, foarte mulți dintre marinarii ce s-au întors acasă au început să își ducă partenerele de viață la detectorul de minciuni. De ce? Ca să afle tipul de relații pe care acestea le-au avut în perioada în care ei nu au fost prezenți în interiorul familiei. Ulterior acest lucru s-a extins și către adolescenți căci se pare că uneori soțiile pot minți foarte, foarte bine.
Iar dacă se merge pe ideea că partea de intimitate manifestată nu înseamnă o trădare, atunci înseamnă că el nu a avut o relație. În acest moment, laboratoarele de detectare a minciunii sunt asaltate”, a povestit psihologul Radu Leca la Antena 3.
Psihologul a mai precizat că, din punctul său de vedere, aceasta este doar o altă formă de umilire. Radu Leca spune că neîncrederea și trădarea în cuplu duce ne poate aduce într-o formă de autoritate în care autoritatea să afirme dacă partenerul minte sau nu.
”Încă de acum 70 de ani se spune în țara noastră: Ai grijă cu cine te căsătorești! Marinarii primesc șansa la fericire. Dar această șansă depinde și de tipul lor de implicare din interiorul familiei.
Nu putem vorbi de încredere 100% decât dacă noi credem în partenerul de viață 100%. Altfel, noțiunea de cuplu este pusă în pericol.
Este absolut normal ca detectorul de minciuni să își facă treaba foarte bine. În timp veți observa că numărul de divorțuri va crește. Doar că persoanele care au fost căsătorite cu un marinar niciodată nu se vor mai căsători cu un bărbat de acest tip”, a mai spus el.