În sezonul cald, suntem nevoiți să stăm tot timpul cu ferestrele deschise, chiar și noaptea. Din acest motiv, insectele, în special țânțarii pătrund cu ușurință în locuință. Există, însă, un truc ieftin care poate ține la distanță de ferestre orice insectă. Majoritatea gospodinelor folosesc oțetul din bucătărie, pe care îl pulverizează pe tocurile geamurilor.
Dar cum se prepară amestecul minune? Se amestecă 150 mililitri de apă și 150 mililitri de oțet, într-o sticlă cu pulverizator, și se agită foarte bine. Apoi se pulverizează lichidul pe tocurile ferestrelor, pe interior și exterior. Tânțarii și insectele nu vor agrea acel miros de oțet și vor pleca de la ferestre.
De asemenea, oțetul ține la distanță și păianjenii, așa că este bine să îl punem în locurile în care aceștia fac plase, mai ales la dulapuri sau colțurile camerelor. Odată pulverizat, oțetul se va usca și nu va mai mirosi așa puternic.
Oțetul se mai folosește și la mașina de spălat, pentru a elimina mirosurile neplăcute, de mucegai sau urină.
Atunci când vine iarna, încălțările noastre au mult de suferit, iar de multe ori bocancii și cizmele arată mai uzate tocmai din cauza temperaturilor și a fenomenelor de afară. Poți curăța după utlizare urmele de sare cu ajutorul unor soluții de apă și oțet (50/50).
Amestecă bine și pulverizază pe un prosop de hârtie totul, iar mai apoi șterge încălțămintea. De asemenea, poți să îți prepari o soluție de curățare din: 125 ml de oțet, 125 ml apa, 2 linguri de bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial.
Pune oțet într-un bol pe care îl depozitezi deasupra, în primul raft. Mai mult decât atât, micile zgârieturi de pe mobilă pot fi îndepărtate cu oțet. Trebuie să faci o soluție din 1/3 oțet și 2/3 ulei de măsline, mai apoi să freci suprafața afectată de zgârieturi.