Mulți români preferă să se încălzească în timp ce savurează o cană de ceai în această perioadă. Există sortimente pentru toate gusturile și preferințele, așa că nu este de mirare că numeroase persoane recurg la această băutură delicioasă. Totuși, puțini știu cât de periculos este ceaiul.
Ceaiul este consumat în această perioadă, mai ales pentru că mulți uită de băuturile reci, ținând cont că vremea nu este chiar așa de prietenoasă. Ciocolata caldă, vinul fiert și ceaiul câștigă popularitate în timpul sezonului rece. Nu mulți știu la ce pericol se expun atunci când preferă să bea această băutură.
În cazul în care preferi să servești o cană de ceai înainte de somn sau să te bucuri de această băutură pe tot parcursul zilei, află că există câteva reguli pe care trebuie să le respecți. Trebuie să te ferești de probleme cu orice preț, chiar dacă băutura delicioasă îți trezește cele mai frumoase amintiri.
Bineînțeles, ceaiul poate să ne amintească de copilărie și de mesele pe care le luam la o vârstă fragedă. Aromele sunt diverse și delicioase, așa că nu este de mirare că mulți români adoră această băutură în sezonul rece. Însă, din păcate, numeroase persoane preferă să o îndulcească.
Ceaiul îndulcit este foarte periculos. Românii adoră să adauge zahăr în diverse băuturi, mai ales în această perioadă, însă, în cazul în care se pune și lapte, o ceașcă ajunge la 75 de calorii. De asemenea, cu fiecare linguriță de zahăr se adaugă 16 calorii, potrivit Healthline.
Persoanele care vor să aibă grijă de siluetă și să se ferească de probleme ar trebui să nu adauge zahăr atunci când beau ceai! Băutura neîndulcită este mult mai bună, așa că încearcă să optezi pentru o ceașcă plină cu acest lichid, însă fără zahăr.
Multe plante dau efecte adverse, așa că persoanele care consumă ceai ar trebui să opteze pentru sortimentele pe bază de fructe. Românii ar putea să consume un ceai pe bază de cătină, păducel, măceșe, afine sau zmeură. Bineînțeles, ei nu trebuie să uite că nu este necesar să adauge zahăr.
Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă. Experții au explicat că multe sortimente de ceai pe bază de fructe care se găsesc în comerț nu sunt naturale. Cei care au senzația că băutura a fost tratată cu anumite substanțe chimice ar trebui să nu o consume.