15 dec. 2021 | 09:34

Cât de periculos poate fi ceaiul pe care îl bei iarna, de fapt. Ce spun medicii

Diverse
Cât de periculos poate fi ceaiul pe care îl bei iarna, de fapt. Ce spun medicii
La ce pericol se expun românii care consumă ceai

Mulți români preferă să se încălzească în timp ce savurează o cană de ceai în această perioadă. Există sortimente pentru toate gusturile și preferințele, așa că nu este de mirare că numeroase persoane recurg la această băutură delicioasă. Totuși, puțini știu cât de periculos este ceaiul.

Ce trebuie să știe toată lumea despre ceai, de fapt

Ceaiul este consumat în această perioadă, mai ales pentru că mulți uită de băuturile reci, ținând cont că vremea nu este chiar așa de prietenoasă. Ciocolata caldă, vinul fiert și ceaiul câștigă popularitate în timpul sezonului rece. Nu mulți știu la ce pericol se expun atunci când preferă să bea această băutură.

În cazul în care preferi să servești o cană de ceai înainte de somn sau să te bucuri de această băutură pe tot parcursul zilei, află că există câteva reguli pe care trebuie să le respecți. Trebuie să te ferești de probleme cu orice preț, chiar dacă băutura delicioasă îți trezește cele mai frumoase amintiri.

Bineînțeles, ceaiul poate să ne amintească de copilărie și de mesele pe care le luam la o vârstă fragedă. Aromele sunt diverse și delicioase, așa că nu este de mirare că mulți români adoră această băutură în sezonul rece. Însă, din păcate, numeroase persoane preferă să o îndulcească.

Ce greșeală imensă faci atunci când bei ceai

Ceaiul îndulcit este foarte periculos. Românii adoră să adauge zahăr în diverse băuturi, mai ales în această perioadă, însă, în cazul în care se pune și lapte, o ceașcă ajunge la 75 de calorii. De asemenea, cu fiecare linguriță de zahăr se adaugă 16 calorii, potrivit Healthline.

Persoanele care vor să aibă grijă de siluetă și să se ferească de probleme ar trebui să nu adauge zahăr atunci când beau ceai! Băutura neîndulcită este mult mai bună, așa că încearcă să optezi pentru o ceașcă plină cu acest lichid, însă fără zahăr.

Ce sortimente de ceai ar trebui să fie consumate

Multe plante dau efecte adverse, așa că persoanele care consumă ceai ar trebui să opteze pentru sortimentele pe bază de fructe. Românii ar putea să consume un ceai pe bază de cătină, păducel, măceșe, afine sau zmeură. Bineînțeles, ei nu trebuie să uite că nu este necesar să adauge zahăr.

Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă. Experții au explicat că multe sortimente de ceai pe bază de fructe care se găsesc în comerț nu sunt naturale. Cei care au senzația că băutura a fost tratată cu anumite substanțe chimice ar trebui să nu o consume.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun ban
Capital.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXPLOZIE la o FABRICĂ de ARMAMENT din BERLIN! Alertă în GERMANIA
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro