Specialiștii de la Banca Națională a României vin cu noi detalii despre noul curs bancar. Află care sunt cotațiile de azi pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. De asemenea, ai mai jos evoluția Indicelui ROBOR!
Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Noile cotații vin în fața românilor pe site-ul oficial al BNR, dar și aici. Indicele ROBOR nu a indicat nicio majorare sau micșorare în cursul precedent pentru calculul la 3 luni, 6 luni sau 12 luni.
„ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni).
„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Est
e prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.
1 dolar – 4.9487 Lei (variația negativă -0.0003 Lei)
Un euro a avut valoarea totală de 4.9490 Lei în cursul anterior și nicio schimbare în dreptul variației, arată specialiștii de la Banca Națională a României.
1 euro – 4.3767 Lei (variația pozitivă +0.0079 Lei)
Un dolar a avut în total valoarea de 4.3688 Lei, alături de variația negativă de -0.0165 Lei, arată specialiștii de la Banca Națională a României.
1 liră sterlină – 5.8121 Lei (variația negativă -0.0048)
O liră sterlină a avut în total valoarea de 5.8169 de Lei, alături de variația negativă de -0.0375, arată specialiștii de la Banca Națională a României.
„În scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă – unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar. (…)
Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului”, potrivit comunicatului de presă transmis de Banca Națională a României.