Care sunt cei mai bogați români? Aceștia au reușit după ani de muncă să fie cunoscuți în această sferă. Ce poziție ocupă frații Dedeman sau Ion Țiriac în topul celor mai bogați oameni de la noi?
A fost alcătuit un nou top al celor mai bogați oameni din România din anul 2021. Mulți au așteptat lista cu cei mai realizați români din punct de vedere financiar din anul care mai are puțin și se termină.
Aceștia se regăsesc în ediția specială de anul acesta a Forbes Top 500. Revista este disponibilă din data de 26 noiembrie în toate magazinele Inmedio din țară și în viitorul apropiat în aplicația „Forbes România” din App Store și Google Play.
Anul curent a fost unul profitabil pentru unii afaceriști. Câțiva chiar au reușit să-și crească averile în timpul crizei sanitare. Sursa citată a adunat pe listă nu mai puțin de 32 de persoane cu o avere netă de peste 500 de milioane de lei, anul acesta revenind în atenția românilor șapte prezențe noi pentru unii, dar cunoscute în topul Forbes 500 companii.
Concret, 39 de români se bucură de o avere de peste 500 de milioane de lei și 18 miliardari în lei, cu 7 mai mulți decât anul trecut, dintre care 16 sunt mai bogați. Averea netă a miliardarilor în lei este apreciată la 66 de miliarde de lei, mai mult cu peste 30 de miliarde de lei față de anul 2020.
Noi în top sunt Ion Stoica și Matei Zaharia, doi dintre fondatorii Databricks. Printre intrările notabile se numără și Dorel Goia, omul de afaceri care controlează Grupul Teraplast.
Cel mai bogat român din top rămâne cofondatorul UiPath, Daniel Dines, care se bucură de această poziție pentru a treia oară consecutiv. Frații Dedeman sunt pe locul al doilea cu o avere de 8.9 miliarde de lei, iar Ion Țiriac este pe locul 3 cu o avere de 7.2 miliarde de lei.
1. Daniel Dines, UiPath – 22,2 miliarde de lei
Automatizarea pare că a evoluat spre adolescență și maturitate, iar tehnologia RPA a companiei UiPath este pe cale să devină substantiv comun.
2. Dragoș și Adrian Pavăl, Dedeman – 8,9 miliarde de lei
Compania Dedeman, deținută de frații Pavăl, a înregistrat în 2020 o majorare a cifrei de afaceri de 10,5% și a raportat un profit record de 1,4 miliarde de lei.
3. Ion Țiriac (auto, imobiliare, financiar) – 7,2 miliarde de lei
Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, continuă investițiile în sport, dar nu neglijează mediul de business și industriile în care și-a pus amprenta.
4. Ion Stoica și Matei Zaharia, Databricks – 4,5 miliarde de lei
Reprezentanți ai mediului academic, Ion Stoica și Matei Zaharia nu se gândeau că ar putea duce o companie la o evaluare de zeci de miliarde de dolari și, mai D presus de atât, să ajungă ei înșiși miliardari.
5. Anastasia Soare, Anastasia Beverly Hills – 2,5 miliarde de lei
La mai bine de un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei de Covid-19 pe tot globul, brandurile de înfrumusețare pare că își revin din șocul suferit. La fel și rețeaua companiei Anastasia Beverly Hills, care înregistrează o scădere mai mică decât anul trecut. (Sursa: forbes.ro)