19 nov. 2021 | 12:35

Greșelile banale pe care le fac oamenii cu orhideele. Cum trebuie îngrijite, de fapt

Diverse
Greșelile banale pe care le fac oamenii cu orhideele. Cum trebuie îngrijite, de fapt
Mare atentie la cum, cand si cat o uzi

Plantele sunt printre cele mai frumoase și ieftine metode de a îți decora casa și de a o transforma-o într-un cămin primitor.

Cum să îți reziste orhideea mai mult

Dacă iubești orhideele, atunci trebuie să știi că aceste plante au nevoie de îngrijire specială. Ele sunt plante destul de pretențioase, însă există câteva mici detalii la care să fii atent atunci când ai orhidee în casă, astfel încât ele să se păstreze sănătoase.

De exemplu, udarea acestor plante este foarte importantă, pentru că dacă pui prea multă apă, rădăcinile vor putrezi și floarea va muri.

Când uzi orhideele, nu turna apă în ghiveciul ei. În schimb, folosește o farfurie pentru ghiveci și pune apă acolo, astfel încât planta să își ia câtă apă are nevoie.

Ghiveciul pentru orhidee are nevoie de găuri pe laterale, astfel încât rădăcinile să se aerisească și să nu prindă mucegai sau să putrezească.

De altfel, rădăcinile orhideelor sunt și aeriene, care adesea ies din ghiveci.Dacă ai o orhidee și la suprafața ghiveciului vezi rădăcini, ai grijă să nu le tai niciodată.

Cum să îngrijești orhideele

Nici tija florală nu trebuie tăiată, după ce planta a înflorit. Chiar dacă există flori ofilite și căzute, tija ca continua să dea naștere unor ramuri noi pe care vor apărea boboci și apoi flori.

Tija trebuie tăiată la 2-3 centimetri sub locul din care a căzut ultima floare, astfel încât ea să poată face boboci noi și ulterior flori.

De asemenea, acestea sunt plante care nu au nevoie de soare direct. Niciodată să nu pui o orhidee într-un loc în care razele soarelui bat direct spre ea.

Planta trebuie să stea la lumină, sau după o perdea, pentru că în timpul verii, razele de soare o pot arde, deshidrata și pot ucide florile.

Dacă vrei să muți planta într-un ghiveci nou, trebuie să faci asta doar când observi că rădăcinile încep să putrezească.

Dacă planta nu are nicio problemă și o muți, îi vor cădea toate florile și va ofili.

O orhidee nouă ar trebui schimbată într-un ghiveci mai mare cam după 2 ani. Cu toate astea, trebuie să folosești un ghiveci doar puțin mai mare. Diferența dintre vase nu trebuie să fie decât de 1 cm în diametru.

Ia un ghiveci cu aerisire pe laterale și folosește substrat special, de la florărie pentru orhidee.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Liviu Vârciu, perderi de 1.000 de euro pe zi. Producția noului film l-a costat o avere
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
RUSIA a dat ORDIN României. Avem termen doar 4 zile. Moscova ne amenință direct
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro