10 nov. 2021 | 12:58

Mai mulți elevi din Constanța, premiaţi de National Space Society, după ce au găsit soluţia la problema poluării spaţiului cu sateliţi nefuncţionali

News
Mai mulți elevi din Constanța, premiaţi de National Space Society, după ce au găsit soluţia la problema poluării spaţiului cu sateliţi nefuncţionali
Elevi din România, premiați de National Space Society pentru că au găsit soluţia la problema poluări

Mai mulți elevi constănțeni au fost premiați de NSS – National Space Society. Datorită performanței lor, anul viitor sunt invitați în Statele Unite ale Americii pentru a-și prezenta proiectul.

Performanță internațională a elevilor constănțeni

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Conferința și etapa finală a concursului „Martine Rothblatt Space Settlement in Our Lifetime Competition”. Evenimentul a fost organizat de National Space Society în Beverly Hills, California.

La această conferință au participat și câțiva elevi din Constanța, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și elevi al Liceului Internațional de Informatică din Constanța. Din cauza situației epidemiologice actuale, elevii au participat la acest eveniment online.

Cei care au reușit performanța sunt: Vladimir-Ioan Petrescu, Elena-Antonia Gagara, Nicolas-Raul Niţă, Tiberiu-Andrei Popescu, Riana-Florentina Mazilu, Maria-Alexia Balcan, Mădălina Diaconescu-Cărbunescu, Andrei Culerda, Maria-Alexandra Pătraşcu şi Alina-Nicoleta Cupcea.

Aceștia au fost coordonați de profesorul Adrian – Eracle Nicolescu de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța. Elevii constănțeni s-au clasat pe locul al treilea la confruntarea finală și au reușit să obțină premiul în valoare de 3.000 de dolari.

Prezentarea lor, cu un subiect foarte actual și căutat, i-a impresionat pe juriul prezidat de președintele NSS, Rod Pyle, și Anita Gale – NASA, Boeing, CEO National Space Society.

În ce constă proiectul premiat de NSS

Proiectul elevilor constănțeni se numește „Void – Tech” și prezintă soluții pentru problema poluării spațiului cu sateliți nefuncționali și module rachetă folosite. Acestea reprezintă un mare pericol pentru orice corp lansat în orbită, deoarece se deplasează cu viteze mari și pot distruge cu ușurință corpurile cu care ar putea intra într-o coliziune nedorită.

Elevii au venit și cu o soluție: reciclarea sateliților defecție și realizarea altora noi. Pe termen lung se urmărește realizarea unor rețele de comunicare și transport care vor face posibilă colonizarea spațiului. Proiectul are 36 de pagini și a fost elaborat pe parcursul verii, anul acesta.

Problema a fost abordată din perspectiva tehnico-științifică dar și dintr-o perspectivă financiară. Performanța este lăudabilă, mai ales că echipa din Constanța a fost singura formată în totalitate doar din liceeni. Toate celelalte echipe care au participat la concurs au fost alcătuite din studenți.

Competiția se numește „Martine Rothblatt Space Settlement in Our Lifetime Competition”. Principalul rol al acesteia este de a descoperi și de a premia noi idei de afaceri realiste, prin intermediul proiectelor elevilor și studenților din întreaga lume, care sa ajute la dezvoltarea unor așezări permanente în spațiu, bazate pe tehnologie avansată.

Elevii câștigători din România sunt invitați să prezinte proiectul în SUA, în luna mai, anul viitor, la International Space Development Conference.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Cum arată cavoul-palat unde va fi înmormântat Silviu Prigoană?! A cerut să fie înhumat la secret, exact ca tatăl său?! Regina Întunericului: „Dacă nu-i respectăm dorința, se supără!”
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
S-a găsit jurnalul privat al Reginei Elisabeta. Suverana avea multe secrete
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
RĂSTRUNARE de SITUAȚIE! PRIGOANĂ ar fi fost DEJA ÎNGROPAT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mesajul lui chef Nicolai Tand după câștigarea marelui premiu în Finala Asia Express, sezonul 7. Ce a transmis concurentul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro