04 nov. 2021 | 13:19

Trucul genial pentru un pilaf de casă ca al bunicii. Cum îl obții și tu la fel

Utile
Trucul genial pentru un pilaf de casă ca al bunicii. Cum îl obții și tu la fel
Rețetă pentru un pilaf ca al bunicii

Nimeni nu poate rezista unui pilaf bun și făcut ca la carte. Deși pare o rețetă simplă, nu este așa ușor să faci un pilaf exact ca al bunicii. Ce trebuie să faci pentru un prânz care să-ți aducă aminte de copilărie?

Rețetă de pilaf: cum să-ți iasă perfect?

Indiferent de preparatele care mai de care mai speciale care iau cu asalt gastronomia, tot cele simple care aduc aminte de copilărie câștigă inima oaspeților. Deși pare extrem de ușor de făcut, un pilaf ca la carte are câteva trucuri de care trebuie să ții cont.

Poate ai încercat să faci acasă și nu ți-a ieșit la fel ca cel pe care îl mâncai la bunica acasă. Pilaful este considerat simbolul bucătăriei naționale uzbece, iar în Uzbekistan este preparat doar de către bărbați.

Rețeta desigur că diferă în funcție de regiune, dar acesta rămâne la bază la fel. Indiferent de rețeta originală sau de cea rămasă de la bunica, trebuie să respecți câteva reguli. Ai mai jos trucurile de care ai nevoie pentru un preparat de nota 10.

Cu siguranță invitații tăi sau familia vor aprecia aceste bucate. Este de mare ajutor să ai un stoc de pui gata făcut și să servești pilaful cu o bucată de carne. Cei mai mulți preferă să aibă lângă și o porție de murături.

Ce trebuie să faci?

Spală bine orezul – apa trebuie să rămână curată la final, ulterior poți pune totul la fiert.

Nu da morcovul pe răzătoare – spală morcovul și taie-l pe lung pentru a-și lăsa aroma, dar nu pentru a se combina prea mult cu boabele de orez.

Alege vasul potrivit – folosește un vas adânc în care să ai mult spațiu la îndemână precum un ceaun. De asemenea, trebuie să ai grijă să ai și un capac la îndemână care să se potrivească perfect.

Potrivește pilaful cu condimente – adaugă condimente atunci când ceapa, morcovul și carnea sunt la începutul preparării termice.

Nu amesteca orezul cu carnea în timpul fierberii – pilaful se amestecă doar înainte de a fi servit pentru ca fiecare ingredient să-și păstreze totuși magia sa.

Lasă orezul la odihnit – este de preferat să nu-l consumi fierbinte, ci să aștepți măcar 10 minute pentru ca el să se odihnească. În felul acesta vei simți toate gusturile și condimentele adăugate.

Folosește condimente din belșug – este neapărat să utilizezi ardei iute, boabe de chimen și berberis dacă vrei să-l faci după rețeta originală. Dacă nu, este perfect piperul măcinat.

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Unde se află comuna din România unde se spune că au fost ascunse tone de aur. Tunelurile duceau la cea mai mare comoară
Click.ro
Mesajul Germaniei pentru Putin: Retrageți-vă trupele din Ucraina și începeți negocierile cu Kievul
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Dictatorul a reacționat nemilos. Rebeliunea, înăbușită repede
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Lege pentru cei care stau cu chirie. Câți vizitatori pot primi chiriașii în apartament
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
LOVITURĂ pentru SENIORI! NU și-au PRIMIT PENSIA! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT!
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Primele declarații ale Mihaelei Botezatu după moartea lui Silviu Prigoană. Ce se întâmplă cu fiii: ”Știm ce i-ai făcut lui tati”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro