Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au efectuat percheziții la sediul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Vizată este șefa compartimentului resurse umane într-un dosar de angajări pe șpagă.
Femeia este suspectată că ar fi primit diferite cadouri scumpe pentru a face angajări în spital. Ancheta a pornit în urma unei reclamații semnate de un denunțător, apoi trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Deocamdată, procurorul de caz nu a făcut declarații oficiale privind această anchetă.
Perchezițiile au avut loc în biroul șefului compartimentului vizat și la domiciliul acestuia. În biroul unde au fost făcute perchezițiile, au fost găsite mai multe sticle de parfum scump nedesfăcute și alte bunuri care, de regulă, nu au ce căuta într-un spital, precum ciocolată scumpă în cantități mari, spun unele surse.
Oamenii legii bănuiesc că acestea ar fi fost primite în schimbul unor favoruri. Pe lângă angajări, se mai vorbește și despre acordarea unor sporuri în mod preferențial, însă această informație nu a fost confirmată de către procurori.
Un alt document găsit în urma perchezițiilor este o agendă, în care erau notate cadourile primite, de la cine și pentru ce. Momentan, nu este clară situația directorului de resurse umane din cadrul Spitalului Județean Prahova.
Cu toate acestea, luni, nu a fost prezent la serviciu la primele ore și nici nu a anunțat conducerea unității medicale cu privire la situația sa.
Comisarul-șef Radu Ionuț Obreja a dat în judecată DNA-ul și solicită despăgubiri morale de 500.000 de euro. Acesta este de părere că datele apărute în presă în ceea ce îl privește au fost furnizate de procurorii DNA prin încălcarea legii.
Aceste informații ar fi apărut trunchiat și ar fi avut ca scop distorsionarea adevărului, în special cele legate de interceptări. Bogdan Voronca, avocatul comisarului-șef Radu Ionuț Obreja, a explicat pentru Monitorul de Suceava situația:
„S-a urmărit defăimarea domnului Obreja Radu, a familiei Obreja în general, probele prezentate trunchiat nefăcând decât să creeze un prejudiciu moral incomensurabil, prin ruperea relațiilor de familie și nu numai. Vom vedea ce vor decide instanțele de judecată, dacă modul și modalitatea de informare a fost una corectă, cu mențiunea că suma de 500.000 de euro solicitată cu titlu de daune morale nu va acoperi niciodată prejudiciul de imagine produs clientului meu”.