Pentru al șaselea an consecutiv, milioane de români au plâns cei 64 de tineri morți în incendiul devastator de la Colectiv. Din păcate, președintele țării a omis în acest an să ajungă la locul tragediei, iar acest lucru este și mai greu de înțeles, cu cât surse din cercul său apropiat de prieteni au declarat și motivul pentru care acesta nu s-ar fi prezentat.
În această perioadă a anului, o mare parte dintre cetățenii români își îndreaptă gândul și rugăciunile către cele 64 de suflete nevinovate, care au pierit în tragedia de la Colectiv, în seara de 30 octombrie 2015, dar și către familiile îndurerate.
Anii trec, obiceiurile se schimbă și rănile se vindecă. Așa s-ar putea traduce gestul făcut de președintele Klaus Iohannis în ziua în care România a comemorat șase ani de la tragedia Colectiv, acolo unde 64 de tineri care participau la lansarea unui nou album al trupei Goodbye to Gravity, au murit în chinuri groaznice, arși de vii.
Astfel, Klaus Iohannis nu s-a mai prezentat în fața clubului Colectiv, așa cum o făcea odată, în memoria tinerilor uciși din cauza nepăsării și al unui sistem medical, respectiv, judiciar deficitar. În schimb, surse apropiate au susținut că președintele a fost prezent pe un teren de golf din localitatea Pianu de Jos, județul Alba, acolo unde s-a relaxat împreună cu soția sa, ambii recent sosiți dintr-o vacanță petrecută în Egipt.
Potrivit surse g4media.ro, administrația prezindențială nu a răspuns unor întrebări adresate de jurnaliști în legătură cu prezența președintelui pe terenul de golf. De asemenea, administratorul terenului de golf, Werner Keul, a fost căutat pentru a răspunde la câteva întrebări, având în vedere că și el s-ar fi aflat sâmbătă alături de Klaus Iohannis, însă nu a fost de găsit.
Pentru a respecta o parte din tradiție, în locul tragediei s-a prezentat consilierul de stat, Cătălina Galer, care a depus o coroană de flori în memoria victimelor tragediei de la Colectiv.
Pe de altă parte, în cursul zilei de sâmbătă, a avut loc un protest copleșitor în memoria tinerilor morți.
Astfel, 65 de persoane s-au întins pe treptele Palatului de Justiție din București, acoperindu-și trupurile cu cearceafuri albe. În dreptul fiecărei persoane se aflau panouri cu portretele victimelor incendiului de la Colectiv imprimate, păstrând astfel vie amintirea acestora. De asemenea, pe aceste panouri erau imprimate vârsta și ocupația fiecăruia.
Familiile îndurerate se revoltă din cauza faptului că după șase ani, nu au fost stabiliți definitiv vinovații acestei imense nenorociri, în timp ce sistemul medical este la fel de prost echipat și nesigur, dovadă fiind toate dramele petrecute în această perioadă ulterioară incediului Colectiv.