Este doliu uriaș în lumea medicală. A murit Raluca Olaru, șefa laboratorului de analize medicale de la Spitalul CFR, după ce a fost infectată cu coronavirus.
Federația Sanitas din România a postat pe Facebook un mesaj:
”Cu profund regret și durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a colegei noastre, dr. Raluca Olaru, șef laborator analize medicale la Spitalul CFR, vicepreședinte la Uniunea Sindicală SANITAS CFR și membru în Comisia de Medici a Federației SANITAS, care a pierdut lupta cu virusul ucigaș.
Suntem alături cu gândul și sufletul de toți cei care au avut prilejul să o cunoască și să o aprecieze ca pe un medic și un om cu suflet mare.
Îi vom purta recunoștință veșnică pentru devotamentul profesional și activitatea din cadrul Federației SANITAS.vSincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, a scris Federația Sanitas din România.
Până azi, 29 octombrie, în România au fost înregistrate 1.628.501 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 8.110 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Tot până azi 1.382.322 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).
Până azi, 46.911 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 28.10.2021 (10:00) – 29.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 481 decese (237 bărbați și 244 femei), din care 1 anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
Concluziile unui studiu britanic publicat ieri în revista „The Lancet” dă o explicaţie importantă asupra cauzei ce face ca varianta Delta să facă în continuare un număr mare de cazuri de COVID-19, chiar şi în ţările cu rate mari de vaccinării, și oferă un argument în plus pentru necesitatea unei doze booster.
Imunologul Neil Ferguson consideră, pe baza acestui studiu, că transmisibilitatea ridicată a variantei Delta face puţin probabil ca Marea Britanie să obţină imunitatea de grup pentru o perioadă mai lungă de timp.
„Dacă actuala transmitere atinge vârful şi apoi începe să scadă, prin definiţie am atins oarecum imunitatea de grup, dar aceasta nu va fi permanentă” a explicat Ferguson. „Imunitatea scade în decursul timpului, ea este imperfectă, aşadar transmiterea va continua, şi de aceea programul (administrării unor doze) booster este atât de important”, a spus epidemiologul britanic, potrivit Agerpres.