Ce ilegalitate comit mulți dintre clienții supermarket-urilor mari din țară? Puțini sunt atenți la acest detaliu. După ce vei afla, nu vei mai proceda așa. Ce nu trebuie să mai faci în magazine?
Criza sanitară a schimbat câteva reguli în societate, dar unele obiceiuri ale multor români au rămas însă pe loc. Din nefericire, mulți procedează astfel chiar fără să-și dea seama.
Lidl, Kaufland, Cora sau Carrefour au făcut aprovizionări multe în pandemie, după ce românii au luat din nou cu asalt rafturile magazinelor cu credința că nu o să mai apuce să-și cumpere produsele de care au nevoie.
Cu toate astea, niciodată de la începutul crizei sanitare și până acum nu s-a ivit nicio problemă în această direcție, iar rafturile au fost mereu pline. În aceste condiții, s-au format aglomerații, iar cozile au adus aminte de cele de pe vremea cominismului.
Aceasta este o greșeală, mai cu seamă amintind de primul val al pandemiei unde românii au adus înapoi cumpărăturile făcute în număr mare după ce au realizat că nu erau necesare.
O ilegalitate este însă pofta din timpul statului la coadă. Cozile uriașe îi țin pe români cu zecile de minute în picioare până la ghișeu, moment în care unii nu mai au răbdare și consumă pe loc un baton de ciocolată din coș sau diverse alimente, înainte de a fi plătite. Acest lucru este ilegal, chiar dacă se păstreză ambalajul pentru a fi scanat ulterior:
„În comerț, regula generală este: ‘Bunurile rămân în proprietatea comerciantului până la achitarea lor’. Strict vorbind, acest lucru înseamnă că consumul de alimente în supermarket nu respectă cerințele legale.”, au spus reprezentanții Kaufland pentru echo24.de.
Noile restricții din România care au intrat în vigoare pe 25 octombrie arată că magazinele se închid la orele 21:00, iar în centrele comerciale au acces doar persoanele care dețin un certificat verde care să ateste imunizarea prin vaccinare sau trecerea prin boală. Lidl și-a informat recent clienții în legătură cu noile reguli după care se va face accesul în magazine.
„Bună! Te asigurăm că respectăm legislația, iar conform HG 1090/2021 cu modificările ulterioare în vigoare, accesul în magazinele noastre nu este condiționat de prezentarea unui document. Mulțumim”, este anunțul transmis de Lidl celor care au întrebat, pe Facebook, dacă pot intra în magazin fără certificat verde.