Cum poți să congelezi în mod corect porumbul? Poți să te bucuri de leguma aceasta delicioasă și într-un sezon extra. Iată care este cea mai eficientă metodă pentru a face acest lucru!
Porumbul este adorat de mulți dintre români. Pentru cei care îl iubesc și ar vrea să-l consume și în sezon extra există câteva trucuri. Poți să-l păstrezi într-o stare aproape perfectă pentru la iarnă și să-ți faci pofta oricând dorești.
Desigur că diferențele dintre acesta și cel la cutie/borcan pe care îl găsești la toate supermarket-urile sunt multe. Nu trebuie să fii un expert pentu a face asta. Ai mai jos trei metode pe care să le încerci acasă și care cu siguranță o să te facă să le adopți și să le împărtășești cu cei dragi. Indiferent dacă îl crești în grădina ta sau îl cumperi de la fermă sau magazine, este excepțional.
Curăță știuleții de porumb de praf și lasă frunzele la locul lor pentru a proteja boabele de temperaturile scăzute pe care urmează să le întâlnească. Un mic dezavantaj este că din cauza acestora textura boabelor va fi puțin schimbată, astfel vor fi apoase după fiebere.
O a doua metodă este să fierbi știuleții preț de 3-5 minute, ulterior scoate-i din apă și scurge-i bine. Lasă-i la răcit și pune totul într-o pungă specială care se închide bine, iar mai apoi pune-i la congelator.
Pentru următoarea metodă ai nevoie de un cuțit cu care să tai boabele crude după ce decojești știuleții în prealabil fierți. Păstrează boabele și pune-le la congelator. Boabele de porumb pot fi folosite foarte ușor în mâncăruri sau în salate, dar este nevoie să le dai puțin în fiert înainte. Nu este neapărat recomandată varianta în care utilizezi cuptorul cu microunde pentru că se vor usca destul de tare dacă nu le adaugi puțin unt în recipientul în care le decongelezi și reîncălzești.
Calorii: 177 calorii
Carbohidrati: 41 grame
Proteine: 5,4 grame
Grăsime: 2,1 grame Fibra: 4,6 grame
Vitamina C: 17% din valoarea zilnică DZR
Tiamina (vitamina B1): 24% din DZR
Folat (vitamina B9): 19% din DZR
Magneziu: 11% din DZR Potasiu: 10% din DZR
-Acid ferulic. Acesta este unul dintre principalii antioxidanți ai polifenolilor din porumb, care conține cantități mai mari din acesta decât alte boabe de cereale, cum ar fi grâul, ovăzul și orezul.
-Antociani. Această familie de pigmenți antioxidanți este responsabilă de culoarea soiurilor de porumb albastru, violet și roșu.
-Zeaxantina. Numit după numele științific al porumbului (Zea mays), zeaxantina este unul dintre cele mai frecvente carotenoide vegetale. La om, aceasta a fost legată de îmbunătățirea sănătății ochilor.
-Luteina. Unul dintre principalii carotenoizi din porumb, luteina servește ca antioxidant, protejându-vă ochii de daunele oxidative produse de lumina albastră.
-Acidul fitic. Acest antioxidant vă poate afecta absorbția mineralelor dietetice, cum ar fi zincul și fierul.