Gospodinele au parte de o perioadă încărcată. Toamna aduce multă treabă în rândul celor care doresc să-și prepare în casă toate bunătățile de peste iarnă. Cum să faci cel mai bun gem de struguri? Este foarte ușor și cu siguranță nu vei mai renunța la această rețetă.
Strugurii sunt bijuteriile din sezonul de toamnă. Cei care obișnuiesc să-și facă singuri bunătățile pe care să le pună în cămară și pe care să le guste peste iarnă fac de obicei dulceață și gem de struguri. Alții sunt obișnuiți să le prepare din gutui sau în cele mai multe cazuri din prune.
Poți să consumi gemul cu gogoși, frigănele, griș cu lapte, pe pâine sau pe tartine cu unt ori cu unt de arahide. Nu toate megazinele vând acest produs, motiv pentru care este util să îl încerci acasă pentru familia ta.
300 grame de struguri negri
200 grame de zahăr
sucul stors al unei lămâi
Pune strugurii, zahărul și sucul de lămâie într-o oală și amestecă totul bine. Lasă oala la foc mic până ce fructele se rup. Compoziția trebuie fiartă până în momentul în care după ce amesteci ajungi la fundul vasului atingând compoziția care trebuie să aibă o textură grosuță și puțin lipicioasă.
Este recomanat să lași gemul să se răcească, dar poți să-l dai puțin prin blender înainte pentru a fi mai fin și cu mult mai ușor de întins pe pâine ori de consumat cu frigănele. Indiferent de alegere, pune-l la borcane și ai grijă ca fiecare recipient să fie bine sterilizat. Păstrează borcanele într-un loc răcoros, uscat și ferit de razele soarelui.
Strugurii au o mulțime de beneficii pentru organism, dar sunt și vedeta noului sezon care s-a făcut bine simțit încă din primele zile ale lunii octombrie. Cei mai mulți îi aleg pe cei colorați pentru gemuri, iar pentru dulceață pe cei albi.
De asemenea, pentru un plus de aromă poți amesteca strugurii cu alte fructe ori să le pui la fiert alături de puțină coajă de lămâie, alte ingrediente sau chiar să adaugi după facere câteva nuci înautru. Acest lucru îi va oferi preparatului tău un gust aromat și va fi cu siguranță o surpriză dulce pe placul tuturor celor dragi.
Îl poți utiliza ca bază pentru fursecuri în formă de floare sau dreptunghiulare în loc de gemul special din magazine sau de gelul fructat fix care se folosește de regulă în acest desert.