Poate puțini știu sau țin cont de asta, dar sunt anumite alimente care nu se țin niciodată în frigider. Ce greșeală majoră fac mulți dintre oameni atunci când își așează cumpărăturile în frigider? Cu siguranță nu știai asta.
Unii oameni nu știu aceste detalii, alții nu sunt atenți, iar câțiva nu au timp pentru a le așeza așa cum este indicat. Cu toate astea, oamenii trebuie să fie mai cu seamă atenți la alimentație și la cum depozitează lucrurile pe care urmează să le mănânce.
Frigiderul pare locul perfect pentru a putea păstra mult timp alimentele pe care le-ai cumpărat fără să le fie modificat gustul. Este adevărat în cazul unora, pentru că sunt multe alimente care nu au ce căuta în aparatul tău frigorific.
Dacă te gândești că depoziarea lor în frigider înseamnă automat și că acesta va rămâne proaspăt o perioadă îndelungată, te înșeli. Sunt alte locuri mai prielnice pentru câteva din produsele tale preferate.
Cele enumerate mai sus își strică textura sau aroma foarte tare dacă stau la rece, așa că trebuie să stea la locuri unde temperatura este medie. Este de preferat să le depozitezi în câteva rafturi din cămara ta sau în unele dulapuri din bucătărie, dar să fie ferite de soare.
-Dovleacul: trebuie pus departe de frigider, indiferent de tipul său. Dacă ai cumpărat un dovleac plăcintar, pune-l în cămară și nu la rece. Contrar aparențelor, dovleacul se strică mai repede dacă este expus la temperaturi scăzute.
-Mango: trebuie refrigerat numai dacă este copt. Un fruct crud va rămâne în același stadiu dacă este pus în frigider.
-Avocado: identic cu mango și acest fruct are nevoie să stea la rece numai dacă este tăiat sau copt. Dacă ai un avocado necopt, lasă-l pe masă pentru 4 – 5 zile, iar apoi va fi numai bun de mâncat.
-Pepenele: se găsește pus în magazine și piețe pe diferite tejghele și rafturi și poate rămâne acolo perioade lungi de timp până își găsește un cumpărător. Pepenele își are locul în frigider doar atunci când este tăiat. În rest, poți elibera o bună parte a frigiderului dacă lași pepenele oriunde în bucătărie.
-Bananele: se înnegresc rapid dacă dau de rece. Bananele sunt niște fructe care rezistă de minune la temperaturi între 15 – 20℃, chiar și pentru mai mult de 5 – 6 zile. (Sursa: qbebe.ro)