12 sept. 2021 | 19:19

Ce salariu lunar au româncele care îngrijesc bătrâni în Italia sau Spania. Ți se pare că merită sacrificiul?

Diverse
Ce salariu lunar au româncele care îngrijesc bătrâni în Italia sau Spania. Ți se pare că merită sacrificiul?
Ce salariu lunar au româncele care îngrijesc bătrâni în Italia sau Spania1

În speranța că vor susține financiar familiile rămase acasă, zeci de românce au ales să meargă în afară ca să aibă grijă de persoane în vârstă. Pentru acestea nu este deloc ușor, însă satisfacția financiară le face să meargă mai departe. Iată ce salariu lunar au româncele care îngrijesc bătrâni în Italia sau Spania.

Salariul lunar al româncelor care îngrijesc bătrâni din Italia sau Spania

Foarte multe românce sunt plecate în străinătate de zeci de ani de zile, ca să îngrijească bătrâni. Motivul pentru care au ales să facă asta este dorința de a-și ajuta financiar familiile rămase acasă.

În limba italiană, există un termen foarte cunoscut deja pentru a defini munca acestor femei. Acesta este: badante. Puțini știu care este salariul acestor femei care ales să meargă la muncă în străinătate.

În acest sector activează aproximativ 860.000 de lucrători, pentru care au fost încheiate începând cu luna octombrie a anului 2020, contracte colective de muncă.

Italienii preferă româncele în locul muncitorilor din Maroc sau Filipine. Ele au devenit foarte cunoscute și sunt recomandate de la o familie la alta.

”Este prima dată când este recunoscută calificarea pe care o au aceste persoane. Badantele fac o muncă, nu este recunoscută, iar statul italian, într-o situație de criză, a angajat persoane calificate, un precedent pentru a recunoaște aceste femei care lucrează cu persoane cu demență, fac injecții, plus îngrijiri medicale”, a declarat Sebastian Toc, specialist la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, potrivit celor de la spynews.ro.

Româncele care îngrijesc persoane vârstnice din afară

Femeile de la noi din România sunt cea mai mare forță de muncă în domeniul îngrijiri persoanelor vârstnice, în țări precum Spania, Italia, Germania sau Austria. Printre locurile de muncă în acest domeniu pe care le ocupă acestea se numără:

  • asistente medicale
  • moașe
  • femei simple

Ele preferă să lucreze în afară, departe de familii, deoarece acolo au posibilitatea de a câștiga mai mulți bani decât câștigă în propria țară. Cu salariile pe care aceste le obțin, își întrețin membrii familiei. Printre beneficiile acestei munci se numără și cazarea și masa gratuite.

Badante – salarii lunare

Femeile care îngrijesc persoane vârstnice în afară, au mai multe atribuții. Printre acestea se numără:

  • acordarea asistenței
  • îngrijirea
  • supravegherea vârstnicului
  • supravegherea stării de sănătate a persoanei vârstnice
  • acordarea de sprijin în afara casei sau călătorii
  • pregătirea mesei
  • administrarea medicamentelor
  • realizarea menajului
  • acordarea suportului fizic și moral.

În funcție de nivelul la care se situează în grila de salarii, dar și în funcție de locul de muncă, salariile acestora se situează între 700 și 1.500 de euro lunar, potrivit cancan.ro.  Cele mai multe primesc aproximativ 1.200 de euro pe lună.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că e INTERZIS prin lege
Capital.ro
Planta care îi poate îmbogăți pe agricultorii români. Le aduce zeci de mii de euro pe hectar
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
SCHIMBĂRI privind PERMISUL de CONDUCERE! Iohannis a promulgat LEGEA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro