Atunci când ne ridicăm o casă sunt foarte importante materialele de construcție folosite, pentru ca imobilul să fie rezistent. Înainte de a ne ocupa de finisaje și designeul interior, construcția și fundația casei sunt prioritare. Care sunt materialele recomandate de către ingineri și arhitecți. Nu te-ai fi așteptat la asta.
Te-ai întrebat vreodată care sunt matererialele potrivite pentru a ridica o casă? Ei bine, răspunsul la această întrebare este destul de simplă. Materialele naturale precum cărămida și țigla ceramică sunt folosite de către inginerii constructori pentru construcții rezistente, care să țină răcoare în casă și să ajute la o executare fără de cusur a realizării proiectului.
Cărămida și țigla ceramică au la baza argila, unul dintre cele mai raspandite materiale din lume. Acestea sunt ulterior arse într-un cuptor la peste 800 de grade Celsius, fiind materiale sustenabile.
Deoarece clădirile au un impact impresionant au asupra consumului de energie și asupra mediului, este recomandat ca materialele de construcții să facă parte dintr-o strategie de construcție ecologică și responsabilă, folosind materiale ce pot fi reciclate cu mare ușurință.
Blocurile ceramice rezistă în timp, iar cărămizile au început să fie folosite, încă de acum 5000 de ani, în Orientul Apropiat și India. Ulterior, popoare precum romanii și egiptenii au inceput să ridice așezări utilizand caramida, materialul de constructie cel mai popular și des folosit în zilele noastre.
Pe de altă parte, în secolul 21 producția de blocuri ceramice se face respectând standardele de calitate riguroase, care duc la obținerea produselor performante pe termen lung. Cărămida și țigla ceramică sunt performante energetic în mod natural. Acestea sunt materiale de constructie care au proprietăți foart bune de „masă termică.
Cu alte cuvinte, casele construite din cărămidă și țiglă ceramică sunt răcoroase și permit o bună stabilizare a confortului termic din interiorul căminului, din moment ce densitatea materialelor de construcție permite reținerea și eliberarea înceată a căldurii.
Pe luni de vară, casele rămân destul de răcoroase chiar și în cel mai cald interval al zilei. Reversul medaliei este valabil, binențeles, iar pe timp de iarnă, cărămida și țigla ceramică stochează căldura casei, eliberând-o în mod treptat în interiorul casei.
Atunci când construiești o casă este foarte important de realizat faptul că materialele de constucție sunt esențiale pentru rezistență, fundație și controlul confortului termic.