În sezonul estival, dovleceii sunt la mare căutare. Sunt gustoși, sănătoși și se prepară imediat. În câteva dintre rețetele din mediul online vei observa un anumit detaliu. Ce se petrece atunci când pui zeamă de lămâie peste dovlecei. Efectul este imediat. Nu vei mai uita să faci asta, de acum încolo.
Punem pariu că nu știai trucul ăsta. Pe timp de vară dovleceii sunt la mare căutare. Fie că îi pui pe grătar, la cuptor sau îi folosești pentru a prepara tot felul de prăjituri, înghețate sau torturi, atunci când vine vorba de a prăji dovleceii pe grătar, gospodinele îți mărturisesc un truc de milioane.
Pentru a găti cei mai buni dovelecei la grătar, secretul constă în a-i stropi cu zeamă de lămâie. Astfel, legumele vor fi mai fragede și se vor prăji pe grătar fără a se arde.
E foarte important să știi faptul că dovleceii trebuie să fie lăsați într-o marinadă ușor acrișoară de zeamă de lămâie dacă vrei ca legumele să se coacă rapid pe grătar. Trucul ăsta este minunat și te va ajuta să câștigi timp pentru a prepara masa pentru o cină de vară sau un picnic alături de cei dragi.
Nu uita că acest fel de mâncare poate fi folosit pe post de garnitură pentru frigărui, cârnăciori sau preparate din pește.
Pentru început nu uita să iei un cuțit sau un satâr de bucătărie pentru a tăia dovleceii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.
Apoi, într-un vas de mărime medie urmează să amesteci uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul dat prin presă, sarea și amestecul de piper. Nu uita să pui piper după gust.
În continuare vei adăuga cu grijă dovleceii și vei amesteca bine. E foarte important să acoperi vasul cu un capac sau cu folie alimentară și să lăsași dovleceii la marinat pentru 1-2 ore, pentru ca apoi să-i poți prăji cu ușurință pe grătar, fără să te îngrijoreze faptul că s-ar putea arde.
Mai departe se pun legumele pe tigaia grill încinsă, preț de cinci minute pe fiecare parte sau pe grătar, până când observi că se înmoaie dovleceii. Aceștia se servesc presărați cu verdeață mărunțită ca garnitură pe o farfurie alături de carne de pui sau pește. Poftă bună!