15 aug. 2021 | 11:13

Băuturile periculoase retrase din supermarketuri, de urgență. Ce ingredient extrem de toxic conțin, nu le beți

News
Băuturile periculoase retrase din supermarketuri, de urgență. Ce ingredient extrem de toxic conțin, nu le beți
Două tipuri de băuturi răcoritoare, retrase din mai multe magazine

Românii sunt din nou în pericol după ce o nouă alertă alimentară a fost anunțată. Un nou produs toxic a fost descoperit pe rafturile din supermarketurile României. După ce mai multe mărci de înghețată au fost retrase de la vânzare, de data acesta au fost rechemate mai multe sucuri pentru copii.

Băuturile periculoase, retrase din supermarketuri de urgență

Este vorba despre un ingrediente care are potențial cancerigen. Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din magazine Metro, Carrefour, Selgros şi Penny.

Totul din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient al materiilor prime utilizate. Aceași substanță a fost descoperită în urmă cu câteva săptămâni, în cantități prea mari, în mai multe mărci de înghețată din țară.

„Compania Maspex, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, indică un anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Ce trebuie să facă cei care au cumpărat

„Daca aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să returnaţi, la magazinul de la care aţi cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 04.09.2021”, precizează compania.

La rândul lor, lanţurile de magazine Selgros, Carrefour şi Metro au făcut propriile anunţuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute şi la magazinele din care acestea au putut fi achiziţionate.

Producătorul ALONOR COMPANY SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri Fruits & Friends, ca măsură de prevenţie, existând suspiciunea depăşirii conţinutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor, au anuţat reprezentanţii lanţului de supermarketuri Penny.

REWE România recomandă clienţilor care au achiziţionat produsele să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Băncile nu mai pot păcăli clienții. Decizia CJUE schimbă totul
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Anunțul care i-a rupt inima Elenei Udrea. Alexandrov a spus direct: Să nu mai existe...
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Dobrogea a fost ȚINTA unui ATAC AERIAN! Au intervenit avioanele de luptă!
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Au apărut primele date oficiale referitoare la autopsia lui Liam Payne. Ce au declarat autoritățile: „Totul indică...”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro