Admitere liceu 2021. Astăzi, 24 iulie, a avut loc repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a. Conform datelor prezentate 89.983 absolvenți au fost repartizați computerizat în prima etapă, din totalul de 91.315 de elevi. Ministerul mai spune că au fost un număr total de optiuni de 1.760.684.
Etapa de repartizare computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pentru admitere liceu 2021 este ultimul proces. Perioada de completarea a fișelor cu opțiuni a încept imediat dup afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2021. Astfel că în data de 16 iulie a început următoarea etapă pentru procesul de admitere la liceu 2021. Perioada stabilită de Ministerul Educației a fost 16 – 22 iulie pentru toți absolvenții care au au trecut examenele de la Evaluarea Națională.
Datele arată că au completat fișele cu opțiuni un număr de 91.315 de elevi, dintre care astăzi 89.983 absolvenți au fost repartizați computerizat la liceele din țară. Numărul total de opțiuni pentru admiterea de anul acesta a fost de 1.760.684 fișe completate. După prima repartizare urmeazăc ea de a doua, unde au mai rămas de repartizat 1.332 de absolvenți. (vezi galeria)
În raportul de Admitere liceu 2021, publicat astăzi au fost date cifrele și pentru elevii admiși în afara repartizării computerizate, după cum urmează:
Admitere liceu 2021. Din totalul elevilor înscriși în București, Ministerul Educației spune că repartizarea computerizată s-a făcut în proporție de 100%. Capitala este urmată de mai multe județe din țară cu procente cuprinse între 99,7 și 99,9% de elevi repartizați. Cei mai mulți candidați rămași de repartizat se regăsesc în Constanța, Tulcea, în județul Argeș Covasna și Maramureș. Aceleași date statistice arată că în București mai sunt 1,303 locuri rămase libere după prima repartizare a absolvenților de clasa a VIII-a, împărțite pe sectoare , după cum urmează:
Pe primele locuri la numărul de elevi admiși cu media 10 se situează două instituții din Cluj Napoca. Este vorba de Colegiul Național „Emil Racoviță” și Liceul Teoretic”Avram Iancu”, cu câte cinci elevi admiși. Pe locul trei se află Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, din București, cu 4 elevi admiși după prima repartizare. Pe locul patru se află Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, tot cu patru elevi admiși, cu media 10.
Ca și în alți ani lista cuprinde cele mai bune colegii și liceee la nivel național, fruntașul acestei liste fiind Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală. În cele urmează vă prezentăm instituțiile situate pe primele locuri.