21 iul. 2021 | 19:37

Cum a furat o româncă diamante de 5 milioane de euro. Poliția britanică, uimită de tehnica ei

Știri generale
Cum a furat o româncă diamante de 5 milioane de euro. Poliția britanică, uimită de tehnica ei
O româncă a furat diamante în valoare de 5 milioane de euro. Cum a reușit să facă acest lucru?

O româncă a reușit să șocheze autoritățile britanice. Aceasta a furat diamante în valoare totală de 5 milioane de euro. Ce tactică a folosit pentru a le sustrage din magazin? E incredibil cum a făcut acest lucru. Iată planul acesteia pas cu pas!

Poliția britanică, uimită de furtul unei românce: a sustras diamante în valoare de 5 milioane de euro

O româncă în vârstă de 60 de ani a reușit să fure diamante în valoare totală de 5 milioane de euro dintr-un magazin de lux din Londra. Aceasta a pus în practică o tactică la care angajații instituției nu s-au gândit.

Concret, femeia s-a dat drept un expert în pietre prețioase și a schimbat bijuteriile cu pietricele de grădină executând astfel un jaf extrem de sofisticat care a uimit autoritățile.

Lulu Lakatos s-a născut în România, trăiește în Franța și a fost prinsă de oamenii legii britanici după ce s-a dat drept gemolog și s-a dus să examineze și să evalueze șapte diamante de la bijuteria Boodles din Mayfair, centrul Londrei.

Aceasta a ajuns în magazin în urma unui plan bine elaborat în care au fost implicate și alte persoane. Lulu a fost prezentată drept Anna și a ajuns la magazin pe data de 10 martie. Ea trebuia să cântărească și să evalueze diamantele în parte.

Fiecare piatră era ambalată individual și toate erau puse într-o geantă cu cifru. ‘Anna’ s-a prefăcut că face evaluarea, ulterior a pus diamantele în geanta încuiată, dar în timpul operațiunii a reușit să o înlocuiască cu una similară în care se aflau pietricelele de grădină.

Ce s-a întâmplat la ieșirea din magazin?

La ieșirea din magazin a fost așteptată de două femei, iar anchetatorii presupun că ele au preluat geanta. Hoața și-a schimbat hainele într-o toaletă publică și a plecat mai apoi cu trenul spre Franța. Furtul a fost descoperit abia a doua zi.

Doi dintre complici au fost deja condamnați – Christophe Stankovic și Mickael Jovanovic, iar Lulu a fost reținută în Franța în baza unui mandat european în luna septembrie a lui 2020, ulterior extrădată în Marea Britanie.

Procesul este în plină desfășurare.

  • Altă situație teribilă pentru polițiștii britanici

Un român de 19 ani care a fugit de poliția britanică cu 290km/oră a fost condamnat. Adolescentul a declanșat o urmărire periculoasă în luna mai a lui 2020 și a fost condamnat recent, informează BBC.

Tânărul se afla atunci pe o motocicletă furată și a atins viteza maximă de 290 de km/oră. Agenților de poliție li s-a alăturat și un elicopter pe măsură ce urmărirea a trecut prin comitatele Hertfordshire, Bedfordshire și Buckinghamshire.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Noroc sau ghinion? A câștigat 1,3 miliarde de dolari la loto, dar e bolnav de cancer
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Simona Halep, în lacrimi. Veste CRUNTĂ despre campioana României
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro