04 iul. 2021 | 11:10

Vești proaste pentru toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompe

News
Vești proaste pentru toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompe
Vești proaste pentru toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompe

Se anunță vești proaste pentru toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină. Estimările analiștilor nu sunt deloc optimiste.

Vești proaste pentru toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină

Prețurile petrolului au crescut peste 45% în prima jumătate a anului și a ajuns la 80 de dolari pe baril, un preț record în ultimii doi ani și jumătate.

Analiștii de pe Wall Street preconizează că piețele de țiței ar putea crește și mai mult în lunile care urmează.

Referința internațională Brent s-a tranzacționat vineri la 75,76 de dolari pe baril. Adică o scădere de aproximativ 0,11%.

Asta în timp ce petrolul a înregistrat câștiguri de peste 45% la finalul lunii iunie, de la 51,80 dolari/baril la 1 ianuarie.

Referința pentru petrolul american s-a tranzacționat la 74,28 de dolari la Londra, o scădere de aproape 0,1%. West Texas Intermediate a avut o creștere de peste 51,4% în prima jumătate a anului.

Analiștii spun că majorarea prețurilor are în spate un cumul de factori, inclusiv lansarea vaccinurilor anti-covid, reducerea restricțiilor și reducerile de producție ale OPEC+.

JPMorgan spune că prețurile țițeilor vor intra decisiv în zona celor 80 de dolari în vara anului viitor. V fi pentru prima oară când se va reveni la trei cifre, acest lucru întâlmplându-se ultima oară în 2014.

Cele trei agenții de prognoză din lume spun că se așteaptă la o recuperare bazată pe cerere în a doua jumătate a anului curent.

Ce se întâmplă la pompe

Cu toate acestea, există câteva incertitudini care tulbură perspectivele, cum ar fi răspândirea tulpinii delta de covid-19 la nivel mondial, care îngrijorează cu privire la cererea de petrol.

Restricțiile și creșterea costurilor au dus deja la o creștere mai lentă a producției în China.

OPEC și partenerii săi au amânat o decizie cu privire la creșterea livrărilor de petrol, iar potriviy unor surse, Emiratele Arabe Unite ar fi blocat un plan de reducere a aprovizionărilor.

Grupul din Orientul Mijlociu urmează să se reunească, din nou, săptămâna următoare pentru discuții.

Șeful global de analiză la S&P Global Platts a declarat că regiunea OPEC+ va avea o influență mare asupra prețurilor petrolului.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Andreea Raicu nu se sfiește să pună mâna pe mop. Vedeta are grijă de casa ei să fie lună
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Decizie pentru românii cu bani în bancă și telefon. Se aplică de azi dacă achiţi cu cardul
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro