29 iun. 2021 | 06:00

Rezultate Evaluarea Națională 2021. Edu.ro a afișat online notele la examenul de Capacitate! Verifică AICI

Evaluare Națională 2021
Rezultate Evaluarea Națională 2021. Edu.ro a afișat online notele la examenul de Capacitate! Verifică AICI
Evaluarea Națională 2021. Bilanțul făcut de Ministerul Educației

Examenele pentru Evaluarea Națională 2021 s-au încheiat, odată cu examenul susținut la Limba și Literatura Maternă. Ministerul Eudcației a făcut o statistică a examenelor și anunță prezența a 123.250 de candidați, la nivel național. Rezultatele, ca și anul trecut, vor fi publicate, în primă fază, azi, pe 29 iunie. Între 30  iunie și 4 iulie se vor depune și soluționa contestațiile, urmând ca în aceeași zi să fie publicate rezultatele finale.

Bilanțul făcut de Ministerul Educației

Față de anul trecut, când examenele pentru Evaluarea națională s-au ținut în condiții mult mai stricte, anul acesta au fost mult mai relaxate, din punct de vedere al restricțiilor. Cu toate astea, raportul participării efective la examenele pentru Evaluarea Național 2021 este mult mai bun. Sorin Cîmpeanu anunța că s-au înscris 131.177 de elevi. Din totalul elevilor înscriși au participat efectiv la examene 123.250 de candidați, procentul fiind de 93,5%. În 2020 la Evaluarea Națională procentul elevilor înscriși era de 93,1%.

Examenele pentru Evaluarea Național 2021 au început pe 22 iunie, cu examenul la Limba și Literatura Română, urmat pe 24 de cel la matematică și pe 25 de cel la Limba și Literatura Maternă. La examenul din 25 iunie, în București au fost 12.000 de elevi înscriși, care au susținut Evaluarea Națională, în 207 centre de examen.

Când se afișează notele de la Evaluarea națională 2021

După încheierea examenelor președinții și vicepreședinții comisiilor de examinare au depus lucrările la Comisia Centrală pentru Evaluarea Națională 2021. Conform Ministerului Educației primele rezultate vor fi afișate astăzi în toate centrele de examinare din țară, începând cu ora 14:00.

În același timp, site-ul ministerului, Edu.ro, va afișa în format digital notele primite de elevii claselor a VIII-a care au dat examenele. După această oră, de pe 30 iunie, între orele 16:00 și 19:00, se vor putea depune contestațiile, până pe 4 iulie. La finalul zilei de 4 iulie, după soluționarea tuturor contestațiilor, se vor publica rezultatele finale, atât în centrele de examinare cât și pe Edu.ro, în format digital.

Ca și anul trecut, elevii au primit la ieșirea din sala de examinare un cod secretizat. Cu acest cod își vor putea afla notele și media generală de la Evaluarea Națională 2021, sub anonimat, respectându-se „Regulamentul general privind protecția datelor personale”. Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat baremul de corectare pe site-ul subiecte.edu.ro. Asftel că, elevii își vor putea calcula notele, în funcție de baremul oficial.

Așadar, rămâne ca astăzi elevii să-și afle notele și media generală pe site-ul Ministerului Educației, accesând acest link – Edu.ro.