În cazul în care ai trecut la un stil de viață vegan, dar încă îți este dor de multe produse făcute din carne, află că unele dintre cele mai iubite bunătățuri de români pot să fie făcute chiar și acasă din plante! Slănina vegană poate să pară un aliment foarte bizar pentru mulți, dar aceasta are un gust foarte bun chiar dacă este făcută într-un alt mod.
Alimentația vegană crește în popularitate, așa că din ce în ce mai mulți români se îndreaptă spre un stil de viață în care produsele din carne nu își mai au locul. Delicioasa slănină poate să fie preparată chiar acasă, iar consumul de grăsimi și calorii va fi unul redus. Dacă îți este foarte dor de un aliment crocant cu un gust absolut minunat, nu mai sta pe gânduri! Poți să ai parte de un adevărat festin folosind doar câteva ingrediente ce sunt la îndemâna oricui.
Dacă o porție de slănină de porc conține 133 de calorii, 3,5 grame de grăsimi saturate și 477 de miligrame de sodiu, lucrurile stau foarte diferit în privința slăninei vegane. Acest produs bizar are doar 49 de calorii, 0,5 de grăsimi saturate și 234 de miligrame de sodiu pentru o bucată ce cântărește aproximativ 30 de grame. O poți găti chiar la tine acasă, folosind condimente ce imită aromele produsului din carne. Aceasta poate să fie realizată folosind chimen sau boia afumată, iar pentru textură poți să adaugi nucă de cocos deschidratată, hârtie de orez sau ciuperci shiitake.
Pentru a te bucura de o masă delicioasă o să ai nevoie de 250 de grame de paste, ciuperci shiitake spălate și feliate, sirop de arțar, ulei de măsline extravirgin, boia afumată, sos de arțar și sare și piper după gust. Pentru un sos perfect folosește-te de o conopidă mică, fiartă ulterior, o cană de lapte de migdale neîndulcit, o ceapă docată, drojdie inactivp, muștar Dijon, 2 căței de usturoi, sare și piper.
Începe prin a amesteca ciupercile cu o lingură din sosul de soia, ulei și sirop de arțar, apoi condimentează totul. Pune legumele într-o tavă în care este așezată hârtia de copt și lasă totul la cuptor până produsele se rumenesc la 180 de grade. Pregătește sosul prin a adăuga conopidă fiartă într-un blender cu laptele de migdale, ustoroiul, ceapa, drojdia, muștarul și condimentele.
După ce ai obținut o pastă omogenă, scoate ciupercile de la cuptor și adaugă-le peste sos după ce s-au răcit. Apoi, fierbe pastele și adaugă-le în sosul irezistibil pentru a te bucura de un adevărat festin. De asemenea, slănina poate să mai fie preparată din vinete, folosindu-se aceleași ingrediente propuse mai sus. Acest fel de mâncare este foarte ușor de făcut și cu siguranță te va mulțumi.