Paula Seling, în vârstă de 41 de ani nu mai consumă carne de ani buni, însă de doi ani, atât artista, cât și soțul ei, Radu Bucura, au devenit vegani.
Paula Seling postează adesea rețete vegane pe rețelele de socializare, iar de data aceasta, artista le-a explicat fanilor ei cum se prepară o ciorbă de burtă vegană. Pentru această ciorbă, Paula Seling a înlocuit burta de animal cu ciupercile pleurotus. De asemenea, ciorba mai conține smântână din caju făcută în casă.
”Am tot vrut să împărtășesc cu voi ciorba asta #depost fabuloasă, 100% #vegan(ă) care, la noi în casă, se mănâncă într-un mare fel! Ciorbă dupa rețeta „de burtă”, fără burtă (cu ciuperci pleurotus) cu smântână din caju făcută în casă. Bun, bun! Să îmi spuneți cum v-a ieșit”, a scris artista pe pagina de Facebook, lăsând acolo și rețeta, pe canalul ei de YouTube.
Mai întâi se pune o cană de caju la hidratat, timp în care te poți ocupa de rădăcinoase, care se taie cubulețe. Într-o cratiță, se pune puțin ulei și se răstoarnă toate cubulețele acolo, se amestecă, apoi se adaugă niște amestec de legume, după care puțină apă. O parte din usturoiul curățat se adaugă acum pentru a se căli împreună cu legumele. Se toarnă apa peste amestecul de rădăcinoase și se lasă la fiert. După care se pun două lingurițe de turmeric, un vârf de linguriță de piper, un vârf de linguriță de boia dulce și sare după gust.
Între timp, a fost pus la fiert și caju deshidratat. Se lasă circa 15 minute, timp în care se taie ciupercile fâșii și se adaugă în ciorbă. Se lasă la fiert. Semințele fierte de caju pot fi date prin mixer sau blenduite și se adaugă în pasta fin obținută usturoiul, fulgii de drojdie inactivă, sucul de la o lămâie și puțină sare. Se blenduieste până se obține o pastă cu o consistență foarte fină. Apoi, se ia câte un polonic de supă și se încorporează supa în pasta obținută din caju. Se toarnă apoi amestecul obținut în ciorbă și se lasă să dea în clocot. La final se feliază gogoșarii, care se adaugă în ciorbă. Ca să fie mai acră, se toarnă, după gust, zeama din borcanul de gogoșari.