Oficial, în afară de această săptămână, mai sunt exact patru săptămâni de școală. Anul școlar 2020-2021 se va termina pe data de 4 iunie, conform reglementărilor stabilite de Ministerul Educației. Numai că anul acesta elevii vor lua vacanță gradual.
Anul școlar 2020-2021 mai are exact patru săptămâni, exceptând-o pe cea în curs. Pentru majoritatea elevilor a fost un an greu, cu multe ore pierdute. Majoritatea și-au desfășurat orele, în primele luni ale anului în sistem online. Ulterior, după relaxarea restricțiilor și scăderea incidenței ratei de infectare, elevii au revenit gradual în clase.
Conform reglementărilor stabilite de Ministerul Educației anul școlar 2020-2021 se termină pe 4 iunie. Primii care vor intra în vacanță sunt elevii de liceu, din clasele a XII-a și a XIII-a.
Numărul scăzut de săptămâni până la vacanța mare se datorează și modificărilor făcute de Minister și prelungirea vacanței din aprilie la o lună. Anul școlar 2020-2021 se va încheia gradual pentru celelalte cicluri de învățământ.
Astfel că elevii din clasa a VIII-a vor intra în vacanță pe data de 11 iunie 2021. Următorii pe listă sunt elevii din clasele I – VII și a IX-a și a X-a, care vor termina anul școlar în data de 25 iunie.
Anul școlar 2020-2021 pentru elevii din liceele tehnologice, conform deciziei Ministerului Educației, se va încheia pe data 16 iulie 2021. În aceeași situație vor fi și elevii din ciclul de învățământ profesional, postliceal și de maiștri. Cei aflați în învățământul sanitar, la calificarea „Asistent medical generalist”, vor încheia pe data de 27 august, anul curent, aceștia fiind ultimii.
În martie ministrul Sorin Cîmpeanu anunța atât noile modificări referitoare la examene, cât și structura graduală de final pentru anul școlar 2020-2021.
”Acest an școlar 2020/2021 se va încheia. Examenele naționale, în acest an școlar, se vor derula. Se vor derula cu prezența fizică. Și Evaluarea Națională, și Bacalaureatul sunt determinante pentru viitorul tinerilor. Sunt convins că va exista această înțelegere, dacă va fi cazul.
Sperăm să nu fie cazul, să nu fie localități carantinate. Acest lucru va putea fi stabilit și confirmat doar în apropiere, în funcție de evoluția epidemiologică. Într-o perioadă de criză pandemică, din păcate, nu suntem capabili, nu este niciun sistem capabil, să asigure predictibilitate.”, declara Sorin Cîmpeanu.
În același context, Sorin Cîmpeanu a mai clarificat și faptul că toate examenele din acest an, Evaluarea Națională și Bacalauratul, se vor ține așa cum au fost planificate, la data stabilită, indiferent de situația Pandemiei la ora susținerii examenelor.